Belediyenin yenileme yaparak yeniden açtığı akaryakıt istasyonu çıkışında 2 araç birbirine girdi. Sürücüler hafif yaralanırken kazayı görenler ‘Bu ne ilk ne son olacak önlem alınsın’ dediler.

Otogar yanında bulunan Yalvaç Belediyesine ait akaryakıt istasyonu çıkışında hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kazada hafif ticari aracın kadın sürcüsü ile otomobilin sürücüsü hafif şekilde yaralanırken araçlarda maddi hasar oluştu.

                Akaryakıt istasyonunda yapılan tadilat çalışmasının ardından caddedeki trafik akışını engelleyecek düzeyde hata yapıldığı yönünde tartışmalara neden olan istasyon çıkışında yola çıkan hafif ticari araca ilçe merkezi istikametinden gelen otomobil çarptı. İsminin açıklanmasını istemeyen kadın sürücü ‘Akaryakıt alıp istasyondan yola çıkmaya hazırlandığım esnada yolu kontrol ettim. 200 metre uzakta aracı gördüm karşı şeride geçmek üzere dönel kavşağa gireceğim esnada kaza meydana geldi. Sanırım hızlıydı emniyet kemerimin takılı olması sayesinde kazayı hafif yaralı atlattım. Bu yolda en kısa zamanda trafik düzenlemesiyapılmalı aksi halde çok can yanar’ diye konuştu.
                ALINAN TEDBİR YETERLİ DEĞİL
                İstasyon faaliyete geçtiği günden itibaren trafiği tehlikeye düşürecek şekilde dizayn edildiği gerekçesi ile tartışmalara sahne olmuş hatta bu tartışma Belediye Meclisine de yansımıştı. Bununüzerine Fen İşleri Müdürlüğü Eski Mahalle’den gelen caddeyi bölünmüş yol yapmış Isparta istikametine giden yolda da refüjtanzimne giderek önlem almıştı. Alınan bu önlemlerin yeterli olmadığını savunan vatandaşlar istasyonun batı kısmındaki beton duvarın kaldırılması ana caddeye bakan kısıma da yaya kaldırımı yapılarak istasyondan çıkan aracın yolu kontrol edecek kadar mesafeye sahip olması gerektiğini dile getirdiler.

Nurettin ARKAN - YALVAÇ