Şallı Petrol’ün yolu açıldı

Dönemim Beleidye Başkanı tarafından imar planında yol görünmüyor gerekçesi ile kapatılan istasyon girişleri mahkemenin tedbir kararı vermesi ile açıldı

Dönemim Beleidye Başkanı tarafından imar planında yol görünmüyor gerekçesi ile kapatılan istasyon girişleri mahkemenin tedbir kararı vermesi ile açıldı

Yalvaç-Senirkent karayolu Akköprü mevkiinde Şallı Petrole ait akaryakıt istasyonunun giriş ve çıkışları 4 ay kapalı kalmasının ardından mahkeme kararı ile açıldı. Dönemin belediye başkanı tarafından ‘İmar Planında istasyona girişlerde kaldırım görünüyor’ gerekçesi ile girişler Aralık ayında kapatılmıştı.

                Bu karar üzerine mahkemeye giden şirket yetkilileri yapılan işlemin hukuksuz olduğu iddiası ile Meni Müdahale ve Kal davası açtı. Dava Yalvaç Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Geçtiğimiz ay ara karar veren mahkeme tedbiren giriş ve çıkış yolunun açılmasını uygun gördü.

                Mahkemenin kararı dün öğleden sonra davacı vekili ve İcra Dairesi görevlisinin nezaretinde açıldı.

                KURBAN KESTİLER

                Şallı Petrol sahiplerinden Kadir Şallı’nın dava sürecinde ‘Yol açıldığı gün kurban keseceğim’ şeklinde bir adakta bulunduğu bu nedenle kararın uygulanması nedeni ile kurban kestiği haber verildi.

                Davacı vekili Avukat Hüseyin Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

                “Belediyece yapılan eylemin hukuka uygun olmadığını en başından beri söylemiştik. Zaten belediyenin mahkemeye sunduğu planlarda akaryakıt istasyonunun yola geçiş durumları kroki ile açıkça düzenlenmiştir. Kaldı ki; daha öncesinde eski ortağım ile birlikte yürüttüğümüz şirketin avukatlığını, ortağımın belediye başkanı seçilmesi nedeni ile her ikimiz de vekillikten çekildik. Sonrasında şirket yetkililerince yeniden tarafıma vekaletname ile vekillik verilmiştir. Bu doğrultuda tarafımca yapılan hukuki mücadele sonucunda mahkemece tedbiren yolun açılması kararı verilmiştir. Bugün de bu karar Yalvaç İcra Müdürlüğü'nce infaz edilerek görüldüğü üzere yol açılmıştır."