Belediye Başkanına soruşturma Kumdanlı Belediye Başkanı Abdullah Biçici hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Başkan Biçici’nin belediyeye ait iş makinesi ile Tırtar mevkiinde izinsiz define aradığı nın tespit edildiği bunun üzerine Jandarma tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

            Yalvaç Kaymakamlığı tarafından yürütülen idari soruşturma devam ederken bu defa Başkan Abdullah Biçici’nin Kumdanlı’da Emine’nin Höyüğü olarak bilinen tescilli alanda yeni bir define araması yaptığı Jandarma tarafından Savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

            İDARİ SORUŞTURMA YAKIN ZAMANDA SONUÇLANIR

            Yalvaç Kaymakamlığından edinilen bilgilere göre Başkan Abdullah Biçici hakkında açılan ilk soruşturmanın önümüzdeki haftaya sonuçlanması bekleniyor. Bu soruşturma devam ederken Biçici hakkında yeni bir adli soruşturma daha açılması ile birlikte ardından idari soruşturma başlatılacağı tahmin ediliyor.

            BAŞKANLIĞI DÜŞEBİLİR

            Adli soruşturmanın tamamlanmasının ardından Başkan Abdullah Biçici hakkında 6 aydan fazla hapis cezası alması halinde seçme ve seçilme hakkını kaybedeceği bu nedenle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınabileceği ifade ediliyor.

            Başkan Biçici ile birlikte define araması yapan suç ortaklarının kazdığı ileri sürülen noktalarda herhangi bir eser ya da değerli bir şey bulamadıkları da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

            PARTİDEN İHRAÇ KARARI ALINMIŞTI

            Başkan Abdullah Biçici hakkında geçtiğimiz ay AK Parti ihraç kararı almış ve bunu Genel Merkeze bildirmişti. Ancak karar daha açıklanandan Başkan Biçici ihraç edilmeden partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.