Yalvaçlı hayırsever iş adama Mustafa Büyükkutlu tarafından yaptırılan ve Yalvaç Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim verecek olan dört yıllık Büyükkutlu Yüksekokulu binası tamamlanmak üzere.

     İzmir'de faaliyet gösteren hayırsever iş adamı Mustafa Büyükkutlu tarafından yaptırılan okul binasının temeli, Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu kampüsü içinde, 28 Kasım 2008 tarihinde törenle atılmıştı. Geçtiğimiz ay YÖK tarafından da onaylanan Büyükkutlu Yüksekokulu, 5 bin 445 metrekare kapalı alana sahip. Okul binasında 26 derslik, 6 laboratuvar ile idari ve sosyal birimler bulunacak. Yaklaşık 2 trilyona mal olacak bina, 2009-2010 öğretim döneminde eğitime açılacak.

     Mustafa Büyükkutlu tarafından sık sık denetlenen okul inşaatının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Geçtiğimiz hafta kaba inşaatı ve sıvası tamamlanan okul binasında çevre düzenlemelerine de başlandı. Yalvaç Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda okul binasının ön kısmında bulunan toprak yığını alınarak alan tesviye edildi. Bununla birlikte okul inşaatının güney yanından açıktan geçen su kanalı da büz döşenerek yer altına alındı. Her iki alanda da tamamlanan çalışmalarla bölge, yeşil alan düzenlemelerine hazır hale getirildi.

     Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram da büyük önem verdiği okul inşaatına sık sık giderek, çalışmaları kontrol ediyor.