Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Tahsin Erdoğan, inşaatı devam eden yeni Devlet Hastanesi'nin iç donanımı için 3 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.
Başhekim Erdoğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı devam eden Yalvaç Devlet Hastanesi'nin ihtiyaçlarının giderilmesi için geçen hafta Ankara'ya gittiğini belirtti. Yapımı devam eden hastanenin tıbbi malzemeleri ile iç donanımı için Sağlık Bakanlığı tarafından 3 milyon lira ödenek ayrıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
'' Sağlık Bakanlığı hastaneye konulacak yataktan, mobilyaya, tıbbi cihazlardan ameliyathane malzemelerine kadar tüm donanımları şimdiden tamamlamaya başladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri hastaneye gerekli malzemeler konusunda son derece duyarlı davrandılar. Hastane inşaatı devam ederken tıbbi malzemeler ve mefruşat ihtiyaçlarının şimdiden karşılanması bizi oldukça sevindirdi.
Hastane inşaatı projesi 75 yataklı olarak planlandı. Ancak yapılan proje değişiklikleri ile yatak kapasitesi 100'e çıkacak. Bu sayede gelecek yıllarda bir sıkıntı çekilmeyecek.''
Yeni Hastane inşaatı süresi içinde tamamlanarak 2012'de tamamlanacak.