Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu"nun daveti üzerine 7 Eylül Perşembe günü Yalvaç"a gelen ekip ilk olarak Başkan"la makamında bir röportaj yaptı.


   Röportajda ilk önce Yalvaç"ın tarihi ve kültürünü anlatan Başkan Bulgurcu ardından yatırıp yapmak isteyenleri Yalvaç"a davet etti. Gelen yatırımcıların tesis kuracağı alanların imarlarını süratle yaparak, yol, su, kanalizasyon gibi tüm alt yapı hizmetlerini de süratle kendilerine sağlayacaklarını ifade etti.


   Yatırım yapmak isteyen firmalar için Yalvaç"ta uygun bir ortam yarattıklarını ve bu firmalarla her türlü iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Röportajın ardından yapılan Yalvaç çekimlerinde Antiokheia antik kenti, su kemerleri, Çınaraltı, Devlethan camii, koruma projesi yürütülen eski dokulu sokaklar, mahalle fırınları, tabakhane, deri el sanatlarıyla uğraşan esnaf, saraçlar ve keçeciler tek tek gezilerek çekimler yapıldı.


  Ayrıca günümüz Yalvaç"ının ekonomisine katkı yapan tekstil atölyeleri ve yeni sanayideki firmalarda gezildi. Çekimleri yapılan Ekoflash programı, herhangi bir değişiklik olmazsa, 20 Eylül Çarşamba günü saat 10:30 -12:00 arasında Flash Tv"de yayınlanacak.


YeniExpres