Yalvaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Fransa'da tanıtıldı.
Merkezi Fransa'da bulunan Association Pisidia Antiocheia Yalvaç (APAY) tarafından TBMM'nin kuruluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla 23-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen etkinliklere Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Özgül ve Müdür Yardımcısı Okutman Halit Toptaş, Selçuk Üniversitesi Tarih Eğitimi Bölüm Başkanı, Atatürk Araştırma Merkezi Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Fransa'nın Bordeaux kentinde gurbetçilerle buluştu.
Etkinliklerde, Prof.Dr. Nuri Köstüklü ''Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyet''nin Kuruluşu'', Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Özgül ''Yalvaç'ın Kültürel Kimliği'' konulu konuşma yaptı. Özgül, ''Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin en önemli sorunu kimlik sorunu olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bu sorunu aşmak için yapmamız gereken ilk şey, kendi kimliğimizi iyi tanımak ve gençlerimize bunu iyi anlatmaktır. Milli kimliğimize, dini kimliğimize, yerel kimliğimize sıkı sıkıya sarılmalı, Fransa'ya entegrasyon ve evrensel kültüre uyum sağlamaya çalışmalıyız'' dedi.
Okutman Halit Toptaş ise ''Yalvaç Türkülerinin Öyküleri ve Ezgileri'' konulu sunumda hem türkülerin öykülerini anlattı, hem de bağlama çalarak yöresel türküleri seslendirdi.
Etkinliklere Bordeaux ve çevresinde yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi. Özgül ve Toptaş ve Prof. Köstüklü 24 Nisan'da Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katıldı.
Bordeaux Cenon Belediye Başkanı Alain David tarafından da kabul edilen Özgül ve Toptaş, kültürler arası diyalog konusunda görüş alışverişinde bulundu.