Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram bu akşam düzenlediği yemekli toplantıda 120 gününü değerlendirdi.

Yalvaç Güçsüzlere Yardım Vakfı'nın Türkan Atayalvaç Kız Öğrenci Yurdu'nda saat 20.00'de gerçekleşen toplantıya Yalvaç Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“Son beş yılda Yalvaç neler kaybetti?” 

Yemekten sonra konuşan Belediye Başkanı Bayram, "Bildiğiniz gibi Yaivaç Güçsüzlere Yardım Vakfı her yıl Ramazan ayı öncesinde böyle yemekli toplantılar yapar.

 Bu yıl da bunu Kız Öğrenci Yurdumuzda yapıyoruz. Buraya toplanma amaçlarımızdan biri de 5 yıllık aradan sonra tekrar başladığım Belediye Başkanlığı görevinde geçen 120 günün bir değerlendirmesini yapmak ve sizlere hesap vermektir. Biz, sizden başka kimseye hesap vermeyiz. Bizi siz seçtiniz tekrara görev verdiniz. Biz de sizin bu güveninizi boşa çıkarmayacağız.

Ben öncelikle Yalvaç’ın son beş yılda neler kaybettiğini sizlere belgeleriyle, resimlerle açıklamak istiyorum,  fazla vaktinizi almadan kısaca hatırlatacağım” dedi. Ardından başlayan slayt gösterisinde Bayram göreve ilk geldiği 1989 yılından bu yana yaptığı çalışmaları ve son beş yıllık Yalçın Bulgucu yönetimindeki Yalvaç Belediyesi’nin çalışmalarını karşılaştırmalı olarak anlattı.

 

“Triatlon Şampiyonası için bize teklif falan gelmedi” 

Başkan Bayram belediye çalışmalarını anlatırken sıksık AKP’lileri kastederek, “Bu arada bize çamur atmaya çalışıyorlar, onları ben ciddiye almıyorum. Gazetelere konuşuyorlar bilmiyorlar ki Tekin Bayram konuştu mu tam konuşur. Şimdi bunlar 600 milyarı biz getirttik diyorlar.

Bilmiyorlar ki o parayı 2003 yılında Erkan Mumcu Bakan iken Antiokheia için getirttik, Özel İdare hesabında yatıyordu. Bir de şunu çıkarmışlar, ‘Eğirdir’de yapılan Triatlon Şampiyonası’nın Yalvaç’ta yapılması için Valilik’ten bize teklif gelmiş biz reddetmişiz’. Çok açık söylüyorum, bize böyle bir teklif gelmemiştir.

 

“Yalvaç acemilerin elinde kalmıştır” 

Değerli hemşehrilerim Yalvaç acemilerin elinde kalmıştır. Ancak üzülmeye gerek yok, çaresizseniz çare sizsiniz. Bunlar acemi, bir şey yapamamanın sıkıntısı içinde karalama çabasındalar. Ampul olunca sağa, sola çamur atıyorlar. Benim kimseyle bir sıkıntım yok. Yalvaç’a hizmet için herkesle bir araya gelirim.

Benim bütün siyasi partiler mesafem eşittir. Bakın güzel bir festival yaptık, birçok insanı Yalvaç’a getirdik. Festival için folklor ekibi istedik okullarımızdan, ancak Milli Eğitim Müdürü vermedi, verdirmedi.

Baskı yaptılar okul müdürlerine. Sonra neden davetiyede ‘Kaymakamlık değil de Valilik makamı yazılmış’. Yahu Isparta Valiliği Yalvaç’a sahip çıkıyorsa bundan büyük mutluluk olur mu? Biz memleketimizi il düzeyinde temsil ettirdik” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Doğumevi binasını geri alırım, özel hastane yaparım” 

"Doğumevi binasını geri alır özel hastane yaparım"

 Göreve gelir gelmez, Yalvaç’ımızın ve belediyenin son beş yılda getirildiği içler acısı hali tespit ettik. Ve bir dosya hazırladık Yalvaç’ın sorunlarını içeren. Önce sayın Valimize sunduk bu dosyayı, hemen sonra Yalvaçlı Milletvekillerine sunduk bu dosyayı.

 Biri ‘bunlar malum işler’ dedi, diğeri ‘dosya bana gelmedi’ dedi. Bakın Yalvaç’ın doktor sorunu var, iki yıldır iktidardasınız neden Yalvaç’ı doktorsuz bıraktınız? Tekin Bayram gelince mi aklınıza geldi doktor sorunu? Şimdi birer birer doktor getiriliyor. İktidarın sayın vekili diyor ki ‘benim getirdiğim doktorlara sahip çıkıyormuşsun’ .

Ben de ona diyorum ki Tekin Bayram giderken 24 doktor vardı bu memlekette, sen bunlara sahi çıksaydın. Bakın Doğumevi kapanmayacak dediler. Şimdi kapanıyor, ama ne diyorlar ‘biz kapatmıyoruz, birleştiriyoruz’. Değerli hemşehrilerim burada şu var:  iki kurum var biri kapatılıyor, o kadar basit bir şey değil.

Arkadaşlarla görüşüyorum, sorunu çözmezlerse, o binayı geri alacağım. Belediyenin de ortak olacağı bir özel hastane açacağım. Bir de yeni hastane meselesi var. Yeni hastaneyi TOKİ yapacakmış. TOKİ Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar’la konuştum, böyle bir şey yok.”diyerek hastane konusunda belirsizlik olduğunu iddia etti. 

“Hukuksuz işlemler var” 

Göreve gelir gelmez belediyede birçok hukuksuz uygulamaya rastladığını iddia eden Bayram, “Bakın biz Otel Antiocheia’yı yap-işlet-devret modeliyle yaptık ve verdik. Ben görevi bıraktıktan 3 ay sonra otelin belediyeye devredilmesi gerekiyordu, ama uyumuşlar. Tebligat yapılmamış.

Belediye büyük zarara uğratılmış. Sonra burası işletmeye başladığından bugüne kadar belediyeye ödedikleri paranın toplamı 21 milyar. Biz de oteli satmaya karar verdik. Meclisten geçti. Bir Spor-Center açmışlar. Bir de dernek kurmuşlar Ayışığı adı altında. Masrafları belediyeden yapılan spor-centerin gelirleri bu derneğe aktarılmış. Belediyeye giren tek kuruş yok.

Sonra bu derneği iptel etmişler. Toplanan paralar da burada görevlendirilen bir kıza verilmiş, o da bize önce 2 milyar getirdi. Ertesi gün bir milyar daha getirdi. Buradaki hukuksuzluğu görün. Sonra bir Halil Kılınç olayı var. Belediyenin yeni sanayideki dört dükkanı bu kişiye verilmiş. İhale yok, kontrat yok. Yıllarca bu kişi kullanmış. Son zamanlarda dükkanların bir tanesi için bir kontrat yapılmış.” diyerek belediyede bir çok usulsüz uygulama yapıldığını belirtti.

 Park-Bahçeler Müdürlüğü’nde Saltanat 

Yalçın Bulgurcu döneminde Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından bir sera kurulduğunu anlatan Bayram, “Yalvaç seraya uygun bir iklime sahip değil ama Çevre Yolu’na bir sera kurmuşlar. Belediyeyi milyarlarca lira zarar sokmuşlar. Ben 10 milyara 6 kamyon çiçekle Yalvaç’ı donatırım. Ama burada ne amaçlanmış, buradaki saltanattan kimler faydalanmış. Görüntüleri izleyin, kararı size bırakıyorum” diyerek belediyenin bu yolla da zarara uğratıldığını söyleyen Bayram sözlerine Belediye Petrol Ofisi’nin de zararda olduğunu anlatarak devam etti. Bayram ayrıca Belediye’nin Isparta’ya yolcu taşıyan otobüsünün de yıllık 300 milyar zarar ettiğini açıkladı.

 “Babayiğit arıyorum” 

Kendisinin Yalvaç’a hizmet konusunda işbirliği yapmayacağı kimse olmadığını belirten Bayram, “Bize gelip de ‘arkadaş bu memleket için neler yapabiliriz, birlikte düşünelim, çalışalım’ demiyorlar. Kim bir çivi çakarsa Yalvaç için onu sırtımda taşırım, ben karşımda muhatap arıyorum. Bunlara cevap verebilecek babayiğit arıyorum ve sizlerin vicdanına bırakıyorum diyerek önümüzdeki zamanda yapmayı hedeflediği çalışmaları anlattı. Toplantı katılımcıların da sorularıyla geç saatlere kadar devam etti.

 Özyalvaç Gazetesi