Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden bir heyet, Yalvaç İlçesi çevresinde bulunan kömür yatakları konusunda araştırma yaptı.


Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden bir heyet, Yalvaç İlçesi çevresinde bulunan kömür yatakları konusunda araştırma yaptı.

Isparta Milletvekili Emin Bilgiç ve Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu'nun girişimleri sonucu ilçeye gelen Kömür İşletmeleri'nden 4 kişilik uzman ekibi, Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu makamında kabul etti. Çevrede bulunan kömür yatakları konusunda Başkan Bulgurcu ile bir süre görüşen ekip ardından, kendilerine tahsis edilen bir araç ve rehberle birlikte kömür yataklarını araştırmaya başladı. Öncelikle Yarıkkaya Köyü kömür yatağından numuneler alan uzman ekip ardından sırasıyla Sücüllü ve Yukarı Kaşıkara kasabalarının arazilerini gezerek kömür yatağı olabilecek alanlardan, Konya'daki merkez laboratuarına götürmek için numune topladı. Numunelerde yapılacak analizler sonucu kömürün kalorisi, yataktaki kömür rezervi ve niteliği gibi özellikler tespit edilecek. Yapılan analiz ve araştırmalar sonucu, Yalvaç ve çevresinde uygun bölgelerde Türkiye Taş Kömürü İşletmesi'nce ocak açılmasına karar verilecek.

Kömür ocağı konusuna büyük önem verdiklerin belirten Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu, özellikle Yarıkkaya Köyü'nde bulunan kömürden çok umutlu olduklarını söyleyerek, Yalvaç ve çevresi için yeni bir iş sahası oluşturacak söz konusu çalışmaya her türlü desteği vereceklerini belirtti. (İhlas Haber Ajansı)