Yalvaç ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Bilim Şenlikleri'' Sergisi açıldı.
Yalvaç KAB İlköğretim Okulu spor salonundaki törene Kaymakam Ahmet Altıntaş ve daire müdürleri katıldı. Sergi açılışını Kaymakam Altıntaş gerçekleştirdi.
Orta dereceli okulların katıldığı Bilim Şenliği'nde öğrencilerin öğretmenleri ile hazırladıkları ilginç buluşlar izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Sergide, öğrencilerin ve öğretmenlerin birlikte yaptıkları çim motorundan yararlanılarak yapılan motorlu bisiklet, güneş enerjisinden yaralanılan damlama sulama sistemi, açı ölçer, rüzgar enerjisi ile çalışan aygıtlar gibi çok değişik buluşlar ilgi gördü.
Öğrencilerin yaptıkları eserler hakkında bilgi alan Kaymakam Altıntaş, şunları kaydetti:
''Öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışmalar gerçekten takdir edilecek başarılı çalışmalar. Eğitim süresi içerisinde araştırarak, emek sarf ederek bu eserleri ortaya koymuşlar. Hepsini kutluyorum. Bilim Şenlikleri adı altında böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi de kutluyorum. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerde yer almasının sağlanması kadar kitap okuma konusunda da özendirici çalışmalar yapılması en büyük temennimdir.''