Yalvaç Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez Şenlikleri başladı. Isparta Valisi Memduh Oğuz'un da katıldığı şenlikler Atatürk Anıtına şenlik çelenginin sunulması İstiklal Marşı, halk oyunları ve konuşmaları ile başladı.
Isparta Valisi Memduh Oğuz konuşmasında Hıdrellez şenliklerinin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini temenni etti. Kendisinin Yalvaç'a yabancı biri olmadığını anlatan Oğuz, ''1982 yılında mülkiye müfettişi olarak buraya geldim ve 45 gün kaldım. O günden bu yana baktığımızda Yalvaç'ın muntazam bir gelişme kaydettiğini gördüm. Bu gelişmeler ışığında Yalvaç'ın değerli dostum Tekin Bayram'ın belirttiği hedefe ulaşması için Valilik olarak bizde elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız'' dedi.
Yalvaç'ta bulunan ilköğretim okullarının folklor gösterilerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Tekin Bayram, Yalvaç'ın 1 günde 5 bin yılın yaşanacağı kimlikli bir kent haline geleceğini ve en kısa zamanda uluslararası unvana kavuşacağını dile getirdi. Bayram, ''Yalvaç halkı tarihine kültürüne sahip çıkan bir yapıya sahiptir ve her türlü övgüye layıktır. Bizde belediye olarak Yalvaç'ın kültürel değerlerine sahip çıkarak kimlikli bir kent olması için çalışmalarımızı planlıyoruz. Ben buradan şunu iddia ediyorum Yalvaç çok kısa süre sonra hem ulusal hem de uluslararası bir unvana kavuşacaktır'' diye konuştu.
Şenlikler 1 günde 5 bin yıl panolarının gezilmesi, Bayram Mahallesinde yapımı tamamlanan Sanatevi ve Kuşçular Parkı'nın açılışı, Mevlud ve yemekle devam etti. Yemekten sonra Kuşçular Parkında kuş ihalesi yapıldı. Vali Memduh Oğuz bu ihaleye katılarak hem izledi hem de 150 TL'ye güvercin satın alarak bu kuşları Yalvaç Güvercin Yetiştiricileri Derneğine geri hediye etti.