Yalvaç İlçe Tarım Müdürlüğü'nce Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan hareketlerin artacağı göz önüne alınarak kurbanlık hayvanların sonbahar dönemi şap aşılamaları başlamış olup Kurban Bayramı başlamadan 15 gün öncesine kadar aşılama işlerinin yapılması için gerekli çalışmalar başlatıldığı bildirildi. Bunun yanı sıra ekiplerce kurbanlık hayvanların gerek köy ve kasabalarda gerekse hayvan pazarındaki denetimlerini aralıksız sürdürüldüğü öğrenildi.


Tarım İlçe Müdürü Sedat Acar yaptığı açıklamada ilçedeki yaklaşık 17 bin büyükbaş hayvan ve 60 bin civarlarında da küçükbaş hayvan bulunduğunu, gerek büyükbaş hayvanlarda gerekse küçükbaş hayvanlarda hiçbir salgın hastalığın bulunmadığını, kurbanlık hayvanları şehir dışına götürecek hayvan sahiplerinin özellikle dikkat etmesi gereken konuların başında hayvanların şap aşılamasının ilçe dışına sevk tarihinden en az 15 gün önce yaptırmaları gerektiğinin bilinmesine ve gittikleri pazarlarda hayvan hırsızlığına ve dolandırıcılığına karşı dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

“Büyükbaş hayvanlarda kulak küpesinin bulunması ve hayvan pasaportlarının hayvan sahibince bulundurulması zorunludur. Halkımızın Menşe-i Şahadetnamesiz ve İlçe dışından gelen kurbanlıklardan veteriner sağlık raporsuz hayvan almamaları gerektiği bildirilmiştir.

Hayvanlarını İlçe dışına götürecek yetiştiricilerimiz gitmeden önce İlçe Tarım Müdürlüğüne uğrayarak mutlaka veteriner sağlık raporu almalarının zorunludur” diyen Acar ayrıca sığır cinsi hayvanların kurban edilmesi durumunda kesimden sonra kulak küpelerini sahipleri tarafından muhtarlara teslim edilmesi ve toplanan kulak küpelerinin topluca muhtarlar tarafından İlçe Tarım Müdürlüğüne getirilmesini istendi.

Kurban almak isteyen vatandaşların kurban alırken hayvanın sağlıklı olmasına, durgun olmaması ve zayıf olmamasına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. İlçe Tarım Müdürü Sedat Acar genellikle kurban döneminde ortaya çıkan dolandırıcılara karşı yetiştiricilerimizin gerek ilçede gerekse il dışına hayvan götüren hayvan sahiplerinin dikkat etmeleri ve herhangi bir dolandırıcılık olayında yetkililere derhal haber vermelerini istedi.

Haber: Yasemin DOĞRU