Yalvaç Belediyesine mimari danışmanlık yapan Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, belediyenin doğal ve kültürel varlıkların değerlendirilmesi ile turizmin çeşitlendirmesi için hazırladığı projeleri yerinde inceledi.
     Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın'ın gözetiminde ve danışmanlığında belediye tarafından başlatılan ''Doğal ve Kültürel Varlıkların Değerlendirilmesi ve Turizm Çeşitlendirmesi Projesi'' kapsamında var olan eserler ile yapımı devam eden eserler yerinde incelendi.
     Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Aydın ile özellikle restore edilen ve tescilli Yalvaç Evleri üzerinde durduklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
     ''Bu evlerin restorasyon projelerini Osman bey hazırladı ve kuruldan onaylatılarak restore edildi. Görgü Mahallesi'nde bulunan Sanatevi, Kaş Mahallesi'nde bulunan pansiyon ve Mehmet Emin Esen'den satın aldığımız evde incelemelerde bulunduk. Yalvaç yemeklerinin sunulacağı bir restoran halinde inşa edilecek bu evin restoresi ile ilgili çalışmalar gözden geçirildi.''
     Bayram, El Sanatları Merkezi olarak değerlendirilecek olan kültür merkezinde de incelemelerde bulunduklarını kaydederek, bu yapıyla ilgili de Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın'dan fikir aldıklarını ifade etti.