Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği Yargıtay ve Danıştay Hatıra Ormanı'na ağaç dikmek üzere önceki gün Yalvaç'a gelen Yargıtay ve Danıştay Başkan ve Üyeleri, 3 günlük ziyaretten oldukça hoşnut kaldılar. Yargıtay ve Danıştay Başkanlarının yanı sıra 2 daire başkanı, 17 üye, 1 tetkik hakimi ve Yargıtay Genel Sekreteri ile eşlerinin bulunduğu 45 kişilik kafile, 3 gün boyunca Yalvaç'ın misafiri oldu.
     Yargıçlar ve eşleri önce yağmura rağmen ağaç kendilerine ayrılan alana törenle ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ağaç dikiminin ardından Pisidia Antiocheia antik kentini ve Traşzade Konağını gezen Yargıtay ve Danıştay üyeleri daha sonra öğle yemeğinin ardından Kovada Gölü Milli Parkını ve Yazılı Kanyon Tabiat Parkını gezmek üzere ilçeden ayrıldı.
     Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerinde görev yapan yargı mensuplarının da katıldığı gezide kafileye Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp eşlik etti.
     Gezinin ilk durağı olan Kovada Gölü Milli Park alanında 2 kilometreli yürüyüş parkurunu yağmura aldırış etmeden gezen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, seyir terasından gölün güzelliğini izlerken bir yandan da cep telefonuyla fotoğraf çekti.
     Kovada'dan sonra Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkına 2 saatlik yolculuğun ardından ulaşan kafile sağanak yağışa rağmen yaklaşık 2 kilometrelik gezinti yolunu yürüyerek Saint Paul'ün kitabesini ve su kaynağının dağdan çıktığı yeri gördü. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker Saint Paul'ün ''Hür İnsan'' başlıklı kitabesinin yer aldığı noktada geziyi değerlendirdi. Gerçeker değerlendirmesinde şunları söyledi:
     ''Yargıtay ve Danıştay Hatıra Ormanı'na ağaç dikmek üzere Yalvaç ilçemize yaptığımız bu ziyarette birbirinden güzel yerleri görme fırsatı bulduk. İşin doğrusu buralarda bu kadar güzel yerler olduğunu bilmiyordum. İyi ki gelmişiz. Bu programı düzenleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yalvaç, Sütçüler, Eğirdir ve Kovada Gölü muazzam yerler. İnşallah bundan sonra da bir vesile ile geliriz.''
     Yargıtay ve Danıştay Başkanları ile üyeleri gezinin son gününü tamamen Yalvaç'a ayırdı. Sabah kahvaltısından sonra Yalvaç Müzesini ardından Yalvaç'ı Anlatan Meydan'ı gezdiler. Ardından Çınaraltı Meydanına geçerek ulu çınarın altında çay ve kahve içtiler. Belediye binasını da ziyaret eden kafile, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra mahalle fırını olarak bilinen bir fırında ekmek ve hamursuz yapan bayanlar ile görüştü.
     Öğle yemeğinde Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden en kısa zamanda yeniden gelmeyi arzuladıklarını belirterek Ankara'dan getirdikleri hediyeleri takdim ettiler.
     Kafile saat öğleden sonra Ankara'ya gitmek üzere Yalvaç'tan hareket etti.