Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Isparta Milletvekili adayları Pınar Taner Topsakal ve Suat Kolukırık Yalvaç'a gelerek Ak Parti Yalvaç kadın Kolları'nın düzenlediği toplantıya katıldı.
Yalvaç Psidia Oteli'nde düzenlenen ve yaklaşık ikiyüz Ak Parti'li bayanın katıldığı toplantıya gelen Ak Parti adayları Kolukırık ve Topsakal salonda bulunan bayanlar tarafından coşku ile karşılandı. Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Muammer Sert, toplantıyı düzenleyen ve katılan bayanlara teşekkür ederek 12 Haziran seçimleri için bayanlara da önemli görevler düştüğünü belirtti. Sert, ''Birbirinden değerli adaylarımız içinde bir de bayan adayımız var. Aday arkadaşımız Pınar hanımı da meclise gönderelim. Onun için bu seçimde biraz daha fazla gayret gösterelim ve dört adayın dördünün de seçilmesini sağlayalım. Şimdiden göstereceğiniz gayret için teşekkür ediyorum'' dedi.
İlçe Başkanı Sert'ten sonra konuşan Ak Parti 4. sıra adayı Pınar Taner Topsakal, siyasette bayanların da söz sahibi olması gerektiğini düşündüğü için aday olduğunu ifade etti. Topsakal, şunları söyledi:
''Artık bayanların da ülke yönetiminde söz sahibi olması gerektiğine inanıyorum. Artık bayanlarımız da erkeklerin yaptığı her şeyi yapabiliyorsa, onlar da söz sahibi olmalı, bilgi ve birikimlerini ülkenin gelişmesi için ortaya koyabilmeliler. Bu fırsatın verilmesi için benim en büyük güvencem siz bayanlarsınız, bana vereceğiniz destekle hepimizin sorunlarını gündeme taşıyıp çözümü için çaba harcayacağım. Benim mesleğim doktorluk, uzun yıllar Başhekimlik görevi yaptım, sağlıktaki sorunları en iyi bilenlerden biriyim. Ancak Ak Parti döneminde ülkemizde sağlıkta ulaşılan nokta geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde iyi durumdadır. Ancak daha iyi duruma gelmeliyiz. Sağlıkta, ulaşımda, ekonomide Ak Parti'nin yakaladığı başarının kesintiye uğramaması, Ak Parti iktidarının devamı ile mümkündür. Hepinizin desteğinizi bekliyorum.''
Pınar Topsakal ve Yalvaç Ak Parti Kadın Kolları üyeleri ise bir süre daha burada kaldılar ve daha sonra da akşam saatlerine kadar ev ziyaretleri yaptılar.