Bu haber üzerine gelen yorumlarda ilginç konularda vardı. Örneğin Ülkü İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenlerinde öğrencilerin gözü önünde sigara içtikleri. Bu hemen hemene her okulda var. Doğru bir tespit ve eleştiri. Sigara içen öğretmenlerimizin daha dikkatli olmaları gerekiyor.
 
Burada okula hiçbir eleştiri yok. Benzer durum nerede varsa yanlış. Bu nedenle yanlış anlamayı ortadan kaldırmak lazım. Ticaret Meslek Lisesi 50 yıl gibi uzun bir süredir bu ile hizmet veriyor ve çok değerli isimleri bünyesinden çıkarmış bir eğitim kurumu. Halen de çok değerli evlatlarımız burada eğitim görüyor, öğretmenlerimiz "hizmet veriyor. Böyle bir kuruma hiç kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Niyetimiz sadece lise ve ilköğretim okulu öğrencilerinin bir arada olmasının yanlışlığı. Bu hangi lise olursa - olsun aynıdır.
 
Bu yazı ile-birlikte ilginç bir de tesadüf yaşandı. 21 Kasım Pazartesi günü Ticaret Meslek Lisesi mezunları 50. yılı kutlayacaklar. Böyle gurur verici bir kutlamanın arifesinde haber yayınlanmasını biraz manidar bulmuşlar.
 
Hiç bu habere böyle bir anlam yüklemesin. Ben 50. yıl kutlamalarını bugün öğrendim. Tamamen iyi niyetli, öğrenci velilerinin isteği üzerine sorunu gündeme getirmek ve çözmek için yapılan bir haberdir.
 
Uzun süre sonra dün Ticaret Meslek Lisesine gittim. Okulun yeni bir müdürü var. Müdür bey öğrencilerinin Ülkü ilköğretim Okulu öğrencileri ile bir arada bulunmaması, giriş -çıkışların aynı saatleri çakışmaması için gerekli bütün önlemleri almış. Okulda yeniliklere gitmiş ve önemli hizmetler gerçekleştirilmiş. Bizim aradığımızda bu. Ticaret Meslek Lisesinde memnuniyet verici gelişmeler var.
 
Isparta’nın Ticaret Meslek Lisesi gibi eğitim çınarlarına ihtiyacı var. Biz sadece kurumlar üzerinden değil, yanlışlıklar üzerinden giderek konuları gündeme getiriyoruz.
 
Yoksa Ticaret Meslek Lisesi'de Ülkü İlköğretim Okuluda, diğer bütün okullarda hepimizin Isparta’nın değeridir.Bu konuda sorunun en pratik çözümü ise bana göre şu: Ticaret Meslek Lisesinin 750 dolayında öğrencisi var. Ticaret Meslek Lisesine yeni bir okul yapılır. Şimdiki bina Ülkü İlköğretim Okuluna verilir. Hem lise yeni bir binaya kavuşur, hem Ülkü İlköğretim Okulu'nun derslik ve bahçe sıkıntısı ortadan kalkar, güzel bir küçük kampus olur. Milli Eğitim yetkililerinin bu çözüm üzerinde çalışmaları olabilir diye düşünüyorum.
 
Haber ve yazıları yanlış anlamak yerine, niyete bakalım.