Herşey bayram tadında kalsın, bugünlerde kimseyi kırmak, üzmek, rencide etmek istemiyorum.

Hatırlanacağı gibi bir süredir SDÜ’deki gelişmeleri kamuoyu ile paylaştık.

Tıp Fakültesindeki yolsuzluğun boyutları hergeçen gün büyüyor, rakamlar sürekli tırmanıyor.

Down sendromlu Mustafa Özbayrakçının SDÜ’deki işinden işyeri hekiminin tutanağı ile işten çıkartılmasının yankıları ve sonrasındaki gelişmeleri hep birlikte izliyoruz.

SDÜ yönetiminin belediyeden istekleri, imza krizi ve daha neler neler...

Tüm bu gelişmelerin ayrıntıları ve uzantılarını bayram sonrasına bırakıyoruz.

Herşey bayram tadında kalsın, kimsenin bayramını zehir etmeyelim.

Bu arada SDÜ’den Eda Kıstır isminde gönderilen maili dikkate almıyorum.

Mustafa Özbayrakçının neden işten çıkartıldığına dair gönderilen mailin tekzip niteliğinde olduğu notu düşülmüş. Şayet haberlerimizi tekzip etmek istiyorlarsa resmi yazıyı noter kanalı ile göndermeleri halinde değerlendirebiliriz, aksi halde kim olduğunu bilmediğimiz, ıslak imzası olmayan bu tür açıklamaları ciddiye almıyoruz.

BARIŞ SÜRECİ ISPARTANIN LEHİNEDİR

Belediye Başkanı Günaydın ile AK parti Milletvekili S.Sadi Bilgiç’in biraraya gelerek şehir hastanesinin önündeki engelin aşılması konusundaki uzlaşmalarını daha önce yorumlamış ve Ispartanın menfaatine olan konularda tarafların biraraya gelmesinin ve anlaşmasının Ispartanın menfaatine olduğunu dile getirmiştim. 

Bilgiç’ten sonra sayın Recep Özel’de başkan Günaydına hem canlı yayında hemde birebirde teşekkür etmişti.

Bu gelişmelerden sonra Başkan Günaydın önceki gün makamında gazeteciler ile yaptığı toplantıda bu teşekkürlere karşılık vererek Milletvekillerine teşekkür etti. Birkez daha sayın Günaydını ve Milletvekillerini kutluyor, aralarındaki soğuk rüzgarların, ılımlı ve olumlu havaya dönüşmesinin Isparta adına sevindirici gelişme olduğunu söylemek istiyorum. Isparta’nın en büyük sorunu olan biraraya gelememe konusunun istenince çözülebildiğine tanık olmak ayrı bir mutluluk verici gelişme olduğunu söylemek istiyorum. Umarım bu birliktelik diğer siyasi partilerin Milletvekili ve il teşkilatları tarafından da hayata geçirilir. Siyaseti seçim zamanında yapmak gerektiğini, bunun dışındaki zamanlarda Isparta menfaatlerinde biraraya gelinebileceğini hep söylemişimdir...

Yerel yönetimler ile merkezi hükümetin işbirliği içinde olması şehrin menfaatleri açısından önemli. 

Ne belediye başkanı tek başına bir güçtür, ne de siyasiler yerel yönetimlerin dışında hizmet üretebilirler. 

Birlikten kuvvet doğar sözünün gerçeğe dönüşmesi adına şehir hastanelerinin önündeki engelin birlikte aşılması bunun en büyük örneği.

Yapılan her hizmet, her yatırım kişilerin şahsına münhasır olmadığına göre, bu hizmetler bu şehirde yaşayan insanların menfaatine ve geleceğine yönelik ise, bu hizmetlerin, yatırımların altına elimizi hep birlikte koymamız, omuz vermemiz kaçınılmaz.,

Burada en önemli husus bu iyi dileklerimizin gerçekleşmesi için kişilerin niyetinin de iyi olması gerekiyor.

Makam ve mevkilerinin gücünü farklı amaçla kullanmaya kalkanlar elbette bunun bedelini ödemek durumunda kalacaktır.

Niyet iyi ise akibetinin de iyi ve hayırlı olacağının altını çizerek tarafların birbirlerine uzattıkları zeytin dalının kalıcı olmasını diliyorum.

    OTOPARK SORUNU İVEDİKLİ OLARAK ÇÖZÜMLENMELİ

 Isparta’nın en büyük sorunu ne diye sorsalar hiç terettüt etmeden OTOPARK derim.

Trafiğe her gün yeni bir araç girerken, şehrin ana artellerinin bu trafiğe yeterli gelmediğini görüyoruz.

Bundan 20-30 yıl önce şehrin trafiği bu kadar yoğun değildi, insanlar araçlarını rahatlıkla parkedebiliyordu, bugünkü tabloya baktığımız zaman bırakın şehir merkezini caddde ve sokaklarda bile araç parkedecek yer bulamıyoruz. Bazen evimizin önünde bile bu sıkıntıyı yaşadığımız oluyor.

Bu sorunun çözümü için sadece şehir merkezinde birkaç otopark yapmak yeterli değil, uzun vadede kalıcı çözümler için artık yeni yapılan konutlarda da araç park yerlerinin yapılması gerekiyor.

Yine önceki günkü basın toplantısında belediye başkanı Günaydının otopark sorununu ne kadar ciddiye aldığını, bu sorunun kısa vadede çözümleri için neler yaptığını öğrendik. 

Belediye halı sarayının altındaki otoparkın modernleştirilerek ve kapasitesinin artırılarak 200 araç  kapasiteye çıkartıldığını öğrendik.

Yine şehir hastanelerinden gelen 2.5 trilyon liralık para ile belediye önündeki parkın bir kısmını içine alarak yapılacak olan 210 araçlık otoparkın 8 ay gibi kısa zamanda tamamlanacak olmasının yanısıra, özel idare eski binasının arkasındaki belediyeye ait alanda 400 araçlık otoparka dönüştürülmesi ve son olarak Ticaret Kültür merkezi altındaki bin araçlık otoparkın kısa zamanda hizmete girmesi şehir merkezindeki otopark sorununu kökünden çözmesede büyük bir rahatlama getireceği kesin.

BAYRAMDA TRAFİĞE DİKKAT

Kurban bayramı öncesinde Cuma (/Arefe) gününün tam gün tatil olması nedeniyle birçoklarımız bayram tatili için bugün mesai bitiminden sonra yola çıkacaktır. Yarın ise trafik çok daha yoğıun olacaktır.

Bu nedenle sürücülerin daha dikkatli olmalarını, trafik kurallarına uymalarını en önemlisi ise hız yapmamalarını tavsiye ediyorum.  Aşırı hız, dikkatsizlik ve uykusuzluk nedeniyle oluşacak kazalarda mal ve can kaybının yaşanmaması en büyük temennimiz.

Her bayram olduğu gibi bu bayramdada sevdiklerimizle mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmek en büyük hayalimiz.

Bu vesile ile şimdiden tüm hemşehrilerimin, Isparta halkının ve islam aleminin mübarek kurban bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.     

Saygılarımla...