Servis: 4 kişilik

Hazırlama Süresi:
90 dakika

Zorluk Derecesi:
Zor


Malzeme:
Ana Yemek :
500 gram Un
100 gram Buğday Nişastası
500 gram ceviz
2 adet yumurta
1/2 adet limon
1 su bardağı su
150 gram teremyağ
1 tutam Tuz


Üzeri için :
  ezilmiş ceviz
Şerbeti için :
2,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

 

Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Unu eleyerek ekleyin. Tuz, su ve limon suyunu ilave edip yoğurun. Cevizleri robotta çekin.

Hamuru nişasta ile açıp 6 kat olarak tepsiye alın. Üzerine çekilmiş ceviz serpin. Baklavayı 6 kat hamurda üzerine koyarak tamamlayın. Baklavayı pişirmeden dilimleyin. Teremyağı eritip baklavaların üzerine gezdirin ve sıcak fırına verin.

Bu sırada şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın ve ılımaya bırakın. Fırından aldığınız baklavaların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetini biraz çektikten sonra baklavayı cevizle süsleyerek servis yapın.