Malzemeler,

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet biber
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Alüminyum folyo

Hazırlanışı,

  1. Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin.
  2. Tuzlu suya patlıcanları koyup, acısını almak için bekletin.
  3. Patlıcanları süzüp, fazla suyunu alın.
  4. Kâseye zeytinyağını alıp, fırçayı batırın.
  5. Patlıcanların iki yüzünü yağlayın.
  6. Fırının ızgara bölümünün üzerine folyo serin.
  7. Patlıcanları sıralı olarak dizin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında her iki yüzünü 15 dakika pişirin.
  9. Biberleri de aynı şekilde pişirin.
  10. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  11. Tavaya ekleyip, orta ateşte kavurun.
  12. Sarımsağı ezip, domatese ekleyin.
  13. Patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp üzerine domates sosu dökün.

Afiyet olsun

Not: Üzerine yoğurt ilave ederek servis yapabilirsiniz.