Kullanılacak malzeme:

4 kahve fincanı toz şekeri,
6 kahve fincanı kakao,
1 tutam vanilya,
2 çorba kaşığı süt, (sütsüz yapmak isteyenler su kullanabilirler),
1 tutam tarçın veya kişniş tozu.

Yapımı: Koyu kahve renkli olan kakaodan yukarıda belirtilen miktarda alınır ve porselen bir kâseye boşaltılır. Bunun İçine toz şekeriyle vanilya, tarçın veya kişniş tozu, süt katılır, iyice karıştırılır. Yayvan bir tencere ateşe oturtulur.

İçine porselen kâsenin dörtte üçünü aşmayacak kadar su konur. Su kaynamaya başlayınca porselen kâse bu kaynar suyun içine oturtulur ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştırılarak benmaride boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Beri yanda şekilli küçük kalıplar veya düz bir kalıp hafifçe yağa bulanır. Sonra yağa bulanmış bir kaşıkla kâsedeki çikolata alınır ve bu kalıplara boşaltılarak soğuk bir yerde sertleştlrilir.
Çikolatalar sertleşince kalıplarından çıkarılır ve bir tabağa konarak servis yapılır.