Malzemeler,
Hamuru için,
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
Harcı için,
- Yarım demet maydanoz
- Yarım paket labne peyniri (100 gram)
Domates Sosu için,
- 5 adet büyük boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı,
- Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.
- Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
- Soğanı incecik doğrayıp tavaya alın.
- Rengi değişene kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesi ilave edip pişirmeye devam edin.
- Sarımsağı rendeleyip sosa ilave edin.
- Domates suyunu çektikten sonra tuz ekleyip karıştırın.
- Sosu ocaktan indirdikten hemen sonra toz şeker, fesleğen ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Mantı harcını hazırlamak için maydanozu incecik kıyın.
- Kâsede labne peynir ve maydanozu karıştırın.
- Mantı hamurunu hazırlamak için derin bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açın.
- Yumurta, tuz ve yağı ilave edip karıştırıp yoğurun.
- Hamuru incecik açıp istediğiniz şekilde kesin.
- İçlerine labne peynirli karışım koyup sıkıca kapatın.
- Mantıları tepsiye alıp 20 dakika bekletin.
- Sürenin sonunda kaynar suda 8 dakika haşlayın.
- Mantıyı büyük bir servis tabağına alın.
- Üzerine domatesli sosu döküp servis yapın