Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 su bardağı fasulye
- 2 adet soğan
- 1-2 adet kırmızı ve yeşil siviri biber
- 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
 
 Hazırlanışı:

Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.

Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.

5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye koyun. Orta hararetli ateşte et ve fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

 İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın. Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince, ateşten alın. Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın. Yanına pilav’ı unutmayın :)