B vitamini en önemli vitaminlerden biridir. Pek çok alt vitamin grubu vardır ve bu nedenle “B kompleks” olarak bahsedilir.

Bir kadın hamile kalmaya başladığı günden itibaren B vitamini takviyesi almaya başlamalıdır. Çünkü embriyonun sağlıklı gelişimi ve büyümesi için B vitamini çok büyük önem arz ediyor. Ancak bu gruptan B2 vitamini yada riboflavin emzirme döneminde bebekler için önerilmiyor.

B vitamini bebeğin bağışıklık sistemini geliştiriyor ve metabolizmasını düzenliyor. Sinir sisteminin düzgün çalışabilmesi için de B1, B6 ve B12 vitaminleri öneriliyor.

Sebzeli Kuzu Kebabı'nı evde kolayca pişirebilmek ister misiniz? Tarifi için tıklayın!

Çocukların gelişiminde bu kadar büyük bir öneme sahip B vitamini et ve süt ürünlerinde de bol miktarda bulunuyor. Protein kaynağı olan bu besinler çocukların sağlıklı gelişmesine ve ileride karşılaşabileceği hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Özellikle B12 vitamini açısından çok zengin olan et, yeterli ölçülerde tüketilmelidir. Diğer her besin maddesinde olduğu gibi etin fazlası da çocuğunuzun özellikle sindirim sistemini olumsuz yönde etkilemektedir.

Günde 60-70 gram olmak üzere haftada en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımının karşılanmasını sağlayacaktır.