Malzemeler

Krebi için;

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz

Patatesli harcı için;

3 küçük patates
1 çorba kaşığı salça
1 küçük soğan
tuz ve istenilen diğer baharatlar
sıvıyağ

Yapılışı

Krepleri hazırlamaya başlamadan önce patatesleri haşlanmaya koyalım... Haşlanan patatesleri ezip, mink doğradığımız soğan, salça, tuz vebaharatlarla beraber az miktada sıvı yağda çevirerek pişirelim (dibinin tutmaması için içine bir miktar kaynar su ilave etmenizi öneririm)...

Krep için yazılan malzemeleri karıştıralım ve yoğun dokulu sıvı bir karışım hazırlayalım... Teflon bir tavaya sadece ilk sefer için sıvıyağ koyalım...

Ve kızan tavaya her seferinde 1- 1,5 kepçe bu karışımdan koyup tavayı elimizde döndürerek karışımın tavanın tüm zeminine yayılmasını sağlayalım.... Görüntüsü resimdeki gibi olunca üzerinde gözler olunca dikkatlice spatula ile ters çevirelim havaya atmanız önerilmez ve diğer kısmını da pişirip tavadan alalım, işlemleri her krep için tekrar edelim...

Ocaktn aldığımız krebin içine patatesli harçtan bir miktar alıp yayalım, rulo yapalım, sıcak servis edelim...Afiyetle yiyelim