Yeşil biber ve çarliston biberi hemen her yemekte kullanırız ve salatalarımıza muhteşemler bir tat katmasına da asla hayır demeyiz.

 

Biber, beta karoten, C, P ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu özellikleri sayesinde mideyi güçlendirir, iştah açar ve mide tembelliğini önler.

 

Mutfağınızın demirbaşlarından olan biberin kurutulmuş haldeki baharatı da oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Yemeklere tat katan biber, kısacası sürekli elimizin altında bulunması gereken bir sebzedir.

 

Kızartması da yoğurtla sunulan biberin ise uzun süre yağda pişirilmiş hali mide şikayeti olanlar için pek önerilmemektedir. Oldukça kuvvetli bir sebze olan özellikle acı biber mide ve bağırsaklarda tahrişe yol açacaktır.

Sürekli ve sık aralıklarla tüketildiğinde ise karaciğer ve böbreklere dahi zarar verebilmektedir.