31 Mart seçimlerinin  beraberinde bir çok şeyler yaşatacağını ve yeni sistemin ilk yerel seçimlerinin olduğunu daha önceki yazımda belirtmiştim.

Mevcut başkan Yusuf Ziya Günaydın son viraja girerken cumhur ittifakını desteklediğini belirten açıklamalar yapmış olsada artık koltuğun gideceğinin farkına varması ile agrasif  bir tutum sergilemeye başlamıştır. Yeni kapı ruhu ile başlayan cumhur ittifakı dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmaya başlamışken  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Devlet Bahçeli ve Ak Parti Kadroları bu işe sahip çıkmaktadır.  Bu işe sahip çıkmayan tek kişi ise Yusuf Ziya Günaydın’dır.

Bazı mahalle mitinglerinde Cumhur ittifakının yalan olduğunu, sizleri kandırdıklarını, belediyeyi kazanmaları halinde heryeri satacakları iftiralarına kadar varan bir çok sözü sarf etmiştir.

Bu ne perhis bu ne lahana turşusu. Hem cumhur ittifakına sahip çıktığını söyleyeceksin, hem de olur olmaz bir çok iftirayı da peşine sıralayacaksın. Şimdi sana söylüyorum, değişimin rüzgarı seni vurmuş, koltuk sallanıyor. 15 yıl belediye başkanlığı yaptın. Vizyon sahibi, Isparta’nın çehresini değiştiren kaç tane proje yaptın. Bisiklet yolunu düşündüğün kadar Isparta’nın menfaatlerini düşünmedin. Bir de Fox Tv deki proğramında Ak Parti’yi kast ederek kazanacaklarını zannederek burada aday gösterdiler diyorsun. Bir kere de arkana dönüp bak. Ben Isparta’ya 15 yılda ne yaptım diye. Zaten baksan hiçbir şey yapmadığını, Isparta’nın yıllarını heba ettiğini görüp utanacaksın.

2013 yılında 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra 2014 yılı Nisan ayında Fetöcülere sahip çıkıp Türkçe Olimpiyatlarına kapımız açık, her türlü desteği benden alacaklar deyip, Türkçe olimpiyatları adı altındaki düzmece projeleri Isparta’da neden yaptırdın? 15 Temmuz hain darbe girişiminde nerdeydin. 36 saat senden haber alınamadı. 3 gün sonra çıkıp açıklama yapabildin.

Şimdi Bay Ziya bu tür iftiralarla bir yerlere gelmek hiç kimsenin yararına olmaz, Ülke de beka sorunu var iken karnımızın tok olması hiçbir anlam ifade etmez. Zaten bu makamlarda koltuk sahibi olanlar ölünceye kadar oturmaya yemin etmişler. Sanki bir tek onlarda var memleket sevdası.  Arkadaş bir de kendiliğinizden bırakın, boşaltın bu koltukları. Gençlerin önünü açın, yerinizi koltuğunuzu gençlere bırakmaktan  korkmayın. Ağzını açtınız mı gençlik geleceğimizdir sözünü bir de fiiliyatta görelim. Kimse koltuğu isteyerek bırakmıyor.   

Artık değişim şart, değişim kaçınılmaz. Bunun en güzel cevabını 31 mart’ta Isparta’lı vatandaşlarımız en güzel cevabı verecektir. Millet sözünü söylemiştir ve artık karar zamanıdır. Sözü de, kararı da Isparta’lı en güzel şekilde verecektir.