Bu Köşe'de Her Hafta Bir Okuyucumuzun Yorumu Verilmektedir.

Ağlayan kızı görmen lâzım GÜNAYDIN

29 Mart'ta yeni bir seçim yapıldı.

 CHP'nin desteğini alan ve temelinde de CHP'li bir aile çocuğu olan Y. Ziya Günaydın bi şekilde başkan oldu. Keşke olmaz olaydı. Aynen Millî Şef dönemindeki gibi uygulama yapıyor.

Bunu neden söylüyorum. Önceki gün Kavaklı Cami önündeki oturakta ağlayan bir kızcağız gördüm. Usulca yanına sokuldum. Derdini sordum. Belediyede elemanı olduğunu söyledi. Yıllardır belediyede çalıştığını dile getirdi. Yazık iki gözü iki çeşme tabiri ile ağlıyordu. Neden ağlıyorsun? diye tekrar sordum. "Amcacığım ben belediyede çalışıyorum.

Ama şu seçim sonrası yıllarca büro ve ayaküstü işlerde görev yapan beni Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görevlendirdiler. Benim gibi bütün arkadaşlarımızı da aynı yere görevlendirdiler. Anlayacağın belediyenin yeni yönetimi bizi cezalandırdı. Normalde erkek kuvvetiyle yapılacak işleri dahi biz yapıyoruz.

Adeta bize çekin gidin muamelesi yapılıyor. Buna içerledim onun için ağlıyorum" dedi. Yüreğim sızladı. Yazık bu insanlara. Bu şekilde eziyet edilmez. Bu siyaset değil. Yazık kızcağız 1990'lı yıllarda belediyede işe başlamış. Bu şekilde kıyım yapılması çok yanlış.

 İnsanlara zulmetmemek gerekir. Sayın Günaydın sen orada bütün insanların başındasın. Haksızlık yapamazsın. Yazık olur, ayıp olur. Bu idareciliğin vebali büyüktür. Dört kendini bilmezin hayına huyuna gelip de kendini telef etme. Mimar insan aynı zamanda mamur insan demektir.

 Mamur davranman lâzım. Mimar insan aynı zamanda memur insan demektir. memur olduğunu unutmaman lâzım. Böyle yaparsan neticede aynı akıbete kendinin de maruz kalacağını unutmaman lâzım. Anlaşılan o ki siz Balaman döneminde işe alınan insanları kovalamak şöyle dursun, Balaman'ın yüzünü görenlere dahi eziyet etmeye başlamışsınız.

 Bu halk bunu unutmaz. Daha akıllıca ve vicdanlı davranmalısın. Sizin gibi insanlar eğer böyle yaparsa bunun manevi mesuliyeti altında ezilir böyle insanlar. Yazık bir akşam vakti o ağlayan kızcağızı görünce içim kıyıldı. Öyle ya bir bayan evladımıza bu gözyaşı akıttırılmamalı.

 Yarın o çocuk işinden olsa Allah korusun ayağı dışarı olsa bunun mesuliyetinden nasıl kurtulacaksınız. Beş paralık bir politik sevda uğruna danyada değer biçilmeyecek nitelikteki 'insan' böyle kepaze edilmemeli. Bu hadiseyi ben yazıyorum ama orada bulunan bütün cami cemaati hadiseye şahit oldu. Hepimizin yereği burkuldu.

 Hep ayıpladık. Ayıp doğrusu. Allah cümlemizi adaletli ve sevdiği kullarından eylesin. Böyle zalimce davranıp kendinize yazık etmeyin.

(Bir Kavaklı Cami Cemaati)