Isparta

Belediye Maddiyat Beklemesin

Abone Ol

Davraz mahallesindeki ilkokul sıkıntısı İl Genel Meclisinde AK Parti ve MHP’li İl Genel Meclis üyeleri arasında tartışma konusu oldu. Davraz Mahallesinde bulanan eğitim alanını Belediyenin şartlı tahsis yapmasını eleştiren İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “belediyenin maddi beklenti içinde olması abesle iştigaldir” dereken, MHP’li Ali Avcı ise, belediyenin talebinin gayet doğal olduğunu belirtti.       

Davraz Mahallesinde bulunan Hafız İbrahim Demiralay İlkokulunda bir sınıfa 40 öğrenci düşüyor. Fakat arsa sıkıntısı yaşanması nedeniyle mahalleye yeni okul yapılamıyor. Belediye tarafından temel eğitim alanı olarak ayrılan alanın Milli Eğitime tahsisi noktasında Belediye amme alacaklarına karşılık şartlı tahsis yaptı. Fakat Maliyenin teklife sıcak bakmaması nedeniyle tahsis yapılamadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım, İnşaat, Emlak Şube Müdürü Murat Tarlak “Orada ciddi bir okul ihtiyacımız var. Belediye bedelsiz tahsisini yaparsa biz hızlı bir şekilde okul yaparız” derken, Belediyenin şartlı tahsisini eleştiren İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “orada ciddi bir okul ihtiyacı varken, belediyenin maddi beklenti içinde olması abesle iştigaldir” dedi.   
Konu ile ilgili söz alan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Avcı “aynı bölgede aquapark yanında bir 4 bin 600 metrekare arazi varmış orayı neden değerlendirmiyoruz. Belediyenin kendi arazisi ile ilgili talebi en doğal hakkıdır” diye konuştu.

Murat Tarlak aquapark yanındaki arazinin bir bölümü ile ilgili ifraz gerektiğini söyleyerek “ifraz yapılmasa dahi biz kalan 3 bin 600 metrekare alana en azından bir anaokul yapacağız” dedi.