Merkezi Gaziantep’te bulunan ve 1959 yılından bugüne hizmet veren Çıtır Lahmacun, 2016 yılında Isparta’da açtığı 2. Şubesine bu yıl bir yenisini daha ekledi ve 3. Şubesi de görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi. Çıtır Lahmacun’un 3. Şubesinde, işletmeci olarak sektörde 30 yıllık deneyim sahibi Yusuf Topçu ile işletme ortaklığı yapan, Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği mezunu olan ve 2009 yılında öğrenci olarak geldiği Isparta’da başarılı bir işletmeci olarak yaşamını sürdüren 27 yaşındaki genç işletmeci Gaziantepli usta Zeki Ağfındık, sürdürdüğü aile mesleğinde 4. nesil temsilci olduğunu ifade ederek ,’’Cumhuriyet’ten öncesine dayanıyor bizim ustalığımız, doğduğum günden beri bu işin içindeyiz’’ şeklinde yaptığı açıklamasına şu sözlerle devam etti:’’Biz bu işin içine doğmuşuz.İlk işletmemizi 1959 da açtık.Soyadımız olan Ağfındık adını taşıyan işletmemizin adını daha sonra Çıtır Lahmacun olarak değiştirdik ve o günden beri bu isimle hizmet vermekteyiz. Isparta’da bu lezzetin eksikliğini gözlemledim ve mesleğime, lezzet ve kalitemize güvendiğim için burada hizmet vermeye başladım. Hedefim çok daha büyük. Burdur ve Antalya’dan başlayarak, önce Akdeniz Bölgesi ve ileride de tüm Türkiye’de şubeler açmak istiyorum. Bir kıvılcım oldu, belki bu kıvılcım daha da büyüyecek ve inşallah zamanla bir başarı zinciri oluşturacak. Çıtır Lahmacun’u tercih edenler, burada öncelikle kalite bulacaklar.Hazırladığımız tüm ürünleri kendi evimizde,kendimize hazırlarmış gibi müşterilerimize sunuyoruz. Öncelikli hedefimiz yöremizin lezzetini hakkı ve layıkıyla tattırmak, ayrıca burada istihdam imkânı sağlayarak ve çalışanların emeğini koruyarak emin adımlarla başarı yolunda hep birlikte ilerlemek.’’
Şehrin sevilen lezzeti haline gelen Çıtır Lahmacun’un müşterileri arasında her yaş grubu ve öğrenciden yöneticiye her sosyal çevreden lezzet sever mevcut.Gaziantep Mutfağı’nın tüm lezzetlerini Isparta’ya taşıyan , kelle paça,işkembe, Ezogelin ve mercimek gibi 4 ayrı çorba seçeneği ile güne başlayan işletmenin mutfağında, lezzeti ve inceliğiyle adının hakkını veren lahmacun başta olmak üzere kıymalı ,kuşbaşılı,kaşarlı pide,tüm kebap çeşitleri, kuzu şiş,ciğer şiş ve içinde şeker olan yine yöre lezzeti kaymaklı fıstıklı Antep katmeri başta olmak üzere baklava,burma kadayıf,düz kadayıf gibi birbirinden leziz lezzet seçenekleri bulunmakta.İşletmeci Zeki usta,’’Biz burada Gaziantep mutfağını yaşatmak istiyorsak, yöreden gelen baharatları da kullanmak zorundayız. Bu nedenle zeytinyağına bandırılarak yenilen kahvaltılık kekik, kurutmalık, pul biber, karabiber, kimyon, sumak, nane, kekik gibi Gaziantep yöresinin tüm baharat çeşitlerini hem mutfağımızda kullanıyor, hem de bu tatları mutfağında kullanmak isteyenlere satışa sunuyoruz. Müşterilerimizden aldığımız övgüler şehrin en iyi lezzeti olduğumuz yönünde,aldığımız bu güç ve güvenle Isparta halkına hep daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz’’ sözleriyle de lezzet kalitesinin tesadüf olmadığının altını çizdi.Bahçelievler Mahallesi ,108 Cadde (terminal Camii 200 metre ilerisi) üzerinde hizmete açılan ve paket servisi hizmeti bulunan Çıtır Lahmacun’da, açılış nedeniyle tüm gün ikram edilen lahmacun, konuklar tarafından büyük beğeni gördü. (Çıtır Lahmacun Alo Paket - 0 246 400 25 26- 0 246 220 28 28 ) /Elif AKGÜL
ÇITIR LAHMACUN LEZZET ŞUBELERİNE YENİSİNİ EKLEDİ
Bunlar da ilginizi çekebilir