TEKNOLOJİ

Dizüstünün ardındaki Huawei PC atağı heyecanlandırdı Dizüstü bilgisayarlarından daha sonra Huawei hazır sistem bilgisayar üretecek. Huawei PC, kendi işlemcisi...

Abone Ol

Çinli teknoloji şirketi, rekabet ettiği alanların arasına bir yenisini daha ekliyor. Kendi işletim sistemi ve işlemcisiyle hazır sistem üretecek olan Huawei, dizüstü pazarının gerisinde bu alana da iddialı bir giriş yapmayı hedefliyor. Huawei masaüstü bilgisayar donanımı için ise bir takım bilgiler ortaya çıktı.

Ortaya meydana çıkan ilk bilgilere kadar, Huawei PC işlemcisi Kunpeng 920 olacak. 7 nm üretim sürecine sahip Arm tabanlı işlemci, şirket tarafından bilgi işlem çözümleri için kurumsal müşterilere tedarik ediliyordu. bununla birlikte Huawei, Kunpeng 920’ye dayanan esas kartını da duyurdu ama demin piyasaya sürülmedi.

Huawei hazırlanmış sistem bilgisayar için kullanacak işletim sistemi konusunda ise Harmony OS 2.0‘ın baz alınacağı ve bu sistemin masaüstü versiyonuna dönüştürüleceği ön görülüyor.

Huawei’nin hazırlanmış sistem bilgisayarı için teçhizat konusundaki bilgiler kısıtlı olsa da bu bilgisayarın bulunduğumuz yılın son çeyreğinde açıklanması bekleniyor. Fakat bu Huawei masaüstü bilgisayarı için piyasaya çıkış tarihi konusunda ise şu lahza herhangi bir veri bulunmuyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur