Isparta

Doğuştan Olan Kalp Deliklerini Ameliyatsız Kapatma Imkanı

Abone Ol

SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Doğan, yaptığı açıklamada, kalp alanında son teknoloji olarak nitelendirilen gerçek zamanlı, üç boyutlu görüntüleme sağlayan, renkli doppler ekokardiyografi (kalp ultrasonu) cihazı alındığını belirtti.
Cihazın görüntü kalitesinin yüksek olduğunu kaydeden Doğan, bu cihazla, kalbin pompa fonksiyonları, kapak hastalıkları (kaçaklar - darlıklar) ve doğumsal kalp hastalıklarının (doğuştan kalp delikleri) üç boyutlu olarak daha doğru biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Protez kalp kapaklarının da bu cihazla daha iyi uygulanabileceğini savunan Doğan, ''Ayrıca hem göğüs duvarından hem de yemek borusundan (transözafagiyal eko) üç boyutlu görüntüleme elde edilmektedir'' dedi.
Doğan, bölge halkına modern ve çağdaş kalp sağlığı hizmeti sunacaklarını bildirdi.
Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Erdoğan da, cihazın kalp hastalıkları açısından son derece önemli olduğunu savundu. Doğan, ''Son teknolojiye sahip cihazın doğuştan kalp deliklerinin ameliyatsız kapatılmasını kolaylaştırmaktadır'' dedi.