Isparta

Eğirdir Gölünden Güzel Haber

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü su kotunun bir hafta içerisinde 6 cm yükseldiği görüldü.

Abone Ol


  Eğirdir Gölü'nün su kotu bugün itibariyle 915,57 metre olarak ölçümlendi. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ise Eğirdir Gölü su kotunda 24 santimetrelik düşük seviyede.

  Eğirdir Gölü su kotu 9 Mayıs 2022 tarihinde 915,51 metre olarak ölçümlenmişti. Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKOBİR) tarafından bugün Eğirdir Limanında yapılan ölçümlemede, 9 Mayıs 2022 tarihinden bu yana Eğirdir Gölü su kotunun 6 santimetre yükseldiği gözlemlendi. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ise Eğirdir Gölü su kotunda 24 santimetrelik bir azalma görüldü.

  Konu ile ilgili olarak açıklama yapan EKOBİR Müdürü Süleyman Can: “Geçen hafta yapılan ölçüme göre Eğirdir Gölü su kotunda 6 cm yükselme gerçekleşmiş. Geçen yıl aynı tarihe göre 24 cm. düşük seviyede seyrediyoruz. Hava durumuna göre bu hafta 3-4 gün yağış olacağı tahmin ediliyor. 8 cm daha yükselme durumu söz konusu. Yani 915,65 Metrelerde yükselmeyi tamamlayacak gibi görünüyoruz. 2 Haziran 2021 Tarihinde 915,76 Metre imiş. Beklediğimiz gibi olursa sezonu 11 cm eksi ile kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.