EĞİRDİR BELEDİYESİ, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA ALANYA TRİATLON YARIŞLARINDA EĞİRDİR'İ VE EĞİRDİR ELMASI'NI TANITTI
   Türkiye Triatlon Federasyonu’nun özel davetlisi olarak her yıl Alanya’ya giden Eğirdir Belediyesi bu yıl 2 ton elma dağıttı.

    Alanya’nın ev sahipliği ile gerçekleştirilen 2016 Alanya ETU Triathlon Avrupa Kupa Finali 14-16 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.
    38 ülkeden 350 sporcunun katıldığı Alanya Triatlon Yarışlarında Eğirdir Belediyesi tarafından sporculara, görevlilere, antrenörlere, sporcu yakınlarına, yarışları izlemeye gelen vatandaşlara ve turistlere elma dağıtıldı. Başkan Şengöl yaklaşık 2 ton elma dağıtıldığını belirtti.
Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağladığını düşündüğümüz Triatlon yarışlarının bir ayağı da Alanya'da yapılıyor. bir çok yabancı ülkeden gelen sporculara Alanya'da Eğirdir'i tanıtmak güzel bir duygu. İlçemizin tanıtımını her platformda yapmaya gayret ediyoruz. Triatlon Federasyonu Başkanımızın özel davetlisi olarak Alanya’da olmaktan dolayı mutluyuz. İlçemizde yetişen elmalarımızı burada sporculara, turistlere ve vatandaşlarımıza dağıtma imkanı bulduk. Eğirdir’imizin elmasını en iyi şekilde tanıttık. Bize bu fırsatı veren Türkiye Triatlon Başkanımız Hamdi Güneş’e teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 ton elma dağıttık. Vatandaşlarımız, sporcularımız, turistler böyle kaliteli bir elmayı daha önce yemediklerini, Eğirdir'in elmasının diğer elmalardan çok daha kaliteli olduğunu söylüyorlar. Bundan sonra Eğirdir elması yiyeceklerini belirtiyorlar. Bu gibi ifadeler bizleri memnun ediyor. Bulduğumuz her fırsatta elmamızı ve Eğirdir'imizi tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.