Isparta

Eğirdir’de Gıda İsrafını Önleme Eğitimi

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024–2028 Stratejik Planı doğrultusunda yürüttüğü farkındalık çalışmalarına Eğirdir’de devam ediyor. Bakanlığın “Gıda güvenilirliğini geliştirmek, gıda kayıp ve israfını azaltmak” hedefi...

Abone Ol

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024–2028 Stratejik Planı doğrultusunda yürüttüğü farkındalık çalışmalarına Eğirdir’de devam ediyor. Bakanlığın “Gıda güvenilirliğini geliştirmek, gıda kayıp ve israfını azaltmak” hedefi çerçevesinde ilçe genelinde sürdürülen eğitim programları kapsamında son durak Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu oldu.

Müdürlüğe bağlı teknik personel tarafından verilen eğitimde 70 öğrenciye gıdanın güvenilir şekilde tüketilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı. Derslerde; güvenilir gıda kavramı, genel ve gıda hijyeni, mikropların bulaşma yolları, gıda zehirlenmelerinin belirtileri ve risklere karşı alınabilecek önlemler detaylı şekilde aktarıldı.

Öğrenciler ayrıca gıdaların doğru saklama koşulları, alışverişte dikkat edilmesi gereken hususlar, okul kantinleri ve yemekhanelerinde hijyen uygulamaları, beslenme çantası düzeni, doğru temizlik yöntemleri ve el yıkama kuralları konusunda bilgilendirildi.

Programda Alo 174 Gıda Hattı hakkında tanıtım yapılırken, gıda israfının ne olduğu, nasıl meydana geldiği ve israfın azaltılması için uygulanabilecek yöntemler örneklerle anlatıldı. Soru-cevap bölümleriyle öğrencilerin aktif katılımı sağlanarak bilincin pekiştirilmesi hedeflendi.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eğirdir’deki eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.