FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris'te konakladığı otele saldıran darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Karatepe'nin
yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu. Ekipler, Karatepe'nin 16 Temmuz sabahı minibüsle Marmaris'ten İzmir'e, buradan da bir yakını tarafından Eskişehir'e götürüldüğünü tespit etti. Karatepe'nin Eskişehir'de bir gün kalarak Kütahya-Afyonkarahisar istikametine çıkış yaptığını belirleyen ekipler, çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı.

Afyondan Isparta veya Burdura geçebileceği ihtimalinin kuvvetli olması beklenirken vatandaşların bu haini görmesi halinde emniyet birimlerine haber vermesi istendi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştirdikten sonra kaçan darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özelekip oluşturuldu.

DARBECİ ASKERLERDEN BİRİYDİ

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerden biri olan Özel Kuvvetlerde görevli Karatepe'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Edinilen bilgiye göre, Karatepe'nin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu. Ekipler, Karatepe'nin, 17Temmuz sabahı Marmaris'ten kaçarak İzmir'e gittiğini, ardından bir yakınının yardımıyla Eskişehir'e götürüldüğünü tespit etti. Yaklaşık 2,5 aydır yürütülen araştırmalarda, Karatepe'nin Kütahya-Afyonkarahisar istikametine çıkışyaptığını belirleyen ekipler, çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı.Araştırmalar sırasında bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarının kayıtları da incelemeye alındı.

VATANDAŞLARA ZANLININ FOTOĞRAFLARI GÖSTERİLDİ

Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yaptığı için özelikle gizlenme konusunda tecrübeli olan Burkay Karatepe'nin yakalanması içintüm ihtimalleri değerlendiren ekipler, bu kapsamda bölgedeki birçok alana operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, Karatepe'nin son olarak görüldüğü bölgelerde yaşayan vatandaşlara zanlının fotoğraflarını göstererek, ihbarda bulunmalarını istedi.

İHBAR EDENE ÖDÜL VAR

Öte yandan Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında, Burkay Karatepe'yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.

ERDOĞAN'IN OTELİNE ATEŞ AÇILMIŞTI

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerce otele 3 helikopterden ateş açılmıştı. Otel üzerinde bir süre havada kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan gruplar inmiş,bölgeye sevk edilen polis ekipleriyle yaşanan çatışmada polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin şehit olmuştu. 10 kişinin de yaralandığı olaylar sırasında bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerinede ateş açılmıştı.

ORMANLIK ALANA KAÇAN DARBECİ HAİNLERDEN BİR TEK O YAKALANAMADI

Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda darbeci askerler, İçmeler mevkisindeki ormanlık alana kaçmış, güvenlik güçlerinin, kaçan askerleri yakalamak için havadan ve karadan yürüttüğü operasyonlarda darbeci askerlerden 36'sı yakalanmış ve tutuklanmış, Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Burkay Karatepe ise kaçmayı başarmıştı.