Aralarında Isparta’nın da bulunduğu 7 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 25 kişi gözaltına alındı.

İZMİR merkezli 7 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan 'Bylock'u kullandıkları ve örgüte finansal destek sağladıkları belirlenen, adli konularda bilirkişi görevi yürüten kişilere düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir merkezli Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Çanakkale, Isparta ve Konya illerinde adli konularda bilirkişi görevini yürütüp, soruşturma sonuçlarını mensupları lehine değiştirecek rapor düzenledikleri ve elde ettikleri gelirlerle terör örgütüne maddi destek sağladıkları değerlendirilen kişilere yönelik, bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan 'ByLock' kullandıkları da belirlenen 51 kişinin adresine baskın yapıldı.

Operasyonda 25 şüpheli yakalanırken, firari durumdaki 26 kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.