FETÖ'nün merkez üssü kentlerden birisi haline geldiği ortaya çıkan Isparta'da dün yapılan operasyon iş dünyasını sarstı. Haklarında Isparta Cumhuriyet Savcılığı tarafındın gözaltı kararı çıkarılan 24 işadamından 14'ü yakalandı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin operasyonunda örgüt üyesi oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları belirlenen IYAŞ Park AVM'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol da gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Isparta kent merkezinde örgüte finansal destek sağladığı belirlenen işadamlarına yönelik çalışma başlatıldı. Düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 14 işadamı gözaltına alındı. 10 işadamı ise adreslerinde bulunamadı. Gözaltına alınan ve 'FETÖ'ye ye olmak ve örgüte finans sağlamak' ile suçlanan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınanlar IYAŞ Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ile birlikte Bozal Otomotiv'in sahibi Melih Bozal, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kabalak, İrfando Dondurma Fabrikası sabihi İrfan Boztepe, Özgemlik Gıda- Dr. Pizza ortağı, Sedat Öz, Balaban Emlak sahibi Şahin Balaban, Şevik İnşaat sahibi İsmail Şevik, Işık Toptan Gıda sahibi Mehmet Ali Işık, Murat Gıda ortağı Murat Karatuğ, Murat Gıda ortağı Mustafa Karatuğ, Saha Otomotiv- Dr. Pizza ortağı Hasan Telli, Estaş İnşaat sahibi Muhammed Serdar Taştekin ve Gül Atılımı PVC sahibi Mustafa Yaşar Sarman ve emekli öğretmen Kemal Kuybulu'dan oluşurken, aranan 10 kişinin kimliği hakkında ise bilgi verilmedi.