Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel DevletYapılanması'na ( FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, haklarında dava açılanve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eski Süleyman DemirelÜniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektöryardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu, 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

- "Mafya tipi bir yapı"

Sanıkların savunmalarının ardından söz alan müşteki SDÜöğretim görevlisi Nevzat Özgür, İbicioğlu döneminde mobbinge maruz kaldığını ve 20'ye yakın soruşturma geçirdiğini anlattı. Kendisi hakkında açılan soruşturmaların çoğundan aklandığını dile getiren Özgür, üniversite yönetiminin ilk başta FETÖ'yle ilgisinin olduğunu bilmediğini ancak mafya tipi bir yapı olduklarını anladığını kaydetti.

Başında olduğu araştırma merkezindeki 2 kadronun 3 ayboyunca boş kaldığını anlatan Özgür, kadroların bu kadar süre boş kalmasının üniversite yönetiminin buralara örgüt mensubu kişilerin atamaya çalışmasından kaynaklandığını öne sürdü.

Özgür, üniversitede görünür rektörün Hasan İbicioğlu olmasına rağmen tüm işlerin firari sanık Numan Tamer'in kontrolünde gerçekleştiğini, asıl rektörün Tamer olduğunu söyledi.

Üniversitedeki kantinlerin işletmecileri olan müştekiler Hüseyin Tekeli ve Hasan Avcu da Zümriye Irlayıcı'nın bahar şenlikleri ve Türkçe Olimpiyatları için bağış istediğini ve bu bağışın Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin hesabına yatırılması gerektiğinin kendilerine söylendiğini aktardı.

Mahkeme heyeti, diğer sanık ve müştekilerin dinlenmesi içinduruşmayı yarına erteledi.