SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı FETÖ ile mücadeleyi anlattı. Çarıkçı, 415 akademik ve idari personelin açığa alındığını, 21 öğretim üyesinin kurumdan ihraç edildiğini söyledi

 SDÜ’deki hainleri kökten temizledik

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından en dikkat çeken yerlerden olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, bu süreçte neler yaptıklarını SABAH Akdeniz'le paylaştı. 15 Temmuz öncesi aralarında eski Rektör Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu çok sayıda öğretim üyesi tutuklanan SDÜ'de 15 Temmuz sonrasında da 415 akademik, idari ve teknik personel açığa alındı ve 21 öğretim üyesi de ihraç edildi.

Açığa alınan öğretim üyesi sayısı ile dikkat çeken ve FETÖ'nün en yoğun yapılandığı alan olarak görülen SDÜ'de FETÖ ile mücadelenin çok önceden başladığını belirten Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı "SDÜ'de FETÖ ile mücadele rektörlük seçimlerinden çok önce başlamıştı. Hatta 17-25 Aralık sürecinden önce başlamıştı. Bu yapının Türkiye'de hükümeti düşürmeye yönelik çabaları ortaya çıkmadan bu yapının SDÜ'de yaptıkları şikayet konusu olmuştu. Biz o dönem görevlerimizden bu yapının yaptıklarına karşı tepki koyarak ayrıldık. 17-25 Aralık süreci olduğunda burada taraflar belli olmuştu. 15 Temmuz'dan önce Türkiye'de ilk olarak SDÜ'de operasyonlar başlamıştı" dedi.

ALGI OPERASYONLARI
FETÖ'nün, SDÜ'deki yapısını korumak için algı operasyonları yaptığını söyleyen Prof. Dr. Çarıkçı "17-25 aralık sürecinden sonra bazı algı operasyonları yaparak Numan Tamer'i görevden uzaklaştırdılar. Seçimlere kadar bu algı operasyonlarına devam ettiler. Ama bunların yaptıkları YÖK'te ve Cumhurbaşkanlığında itibar görmedi. Isparta'da herkes kimin kim olduğunu, kimin kiminle birlikte olduğunu biliyor. Isparta'da operasyonlar çok önceden başladı" ifadelerini kullandı.
 
ÇOK TİTİZ ÇALIŞIMA YAPIYORUZ
FETÖ nedeniyle açığa almalarda hata yapmamak için titiz çalıştıklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı "Biz bu noktada hata yapmamak için disiplin kurullarını, karşı ifade alma süreçlerini çalıştırıyoruz. İtirazları dikkate alıyoruz. Şu ana kadar 13 kişi göreve geri döndü. Ben üniversitemize bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bu kadar çok olacaklarını düşünüyordum ama bir manipülasyon oluşmamalı. Diğer üniversitelerde bizdeki kadar örgütlü oldukları görülüyor" şeklinde konuştu.
 
ÖĞRETİM ÜYESİ AÇIĞI HEMEN KAPATILACAK
FETÖ operasyonlarının öğrencilerin ders programlarını etkilemediğini söyleyen Çarıkçı "Bazı bölümlerde lokal sorunlar dışında, ders programlarını etkileyecek düzeyde öğretim üyesi açığımız yok. Tıp Fakültesinde hasta bakımı ile ilgili alanlarda bir miktar sorun yaşadık. Onları da yılbaşı gelmeden çözmeyi hedefliyoruz. Ben her gün dekanlarla, bölüm başkanları ile toplanıyorum. Eksiklerimizi sözleşmelilerle takviye ediyoruz" diye konuştu.
 
TIP FAKÜLTESİNE MÜJDELER VERDİ
Tıp Fakültesini güçlendirmek için yeni öğretim üyelerinin geleceğinin müjdesini veren Rektör, "Hematoloji, nefroloji, beyin sinir cerrahi, deri hastalıkları, kardiyoloji, temel tıp dallarında yeni öğretim üyelerimiz geliyor" dedi. Öğrencilerden gelen taleplere göre üniversitede düzenlemelerin devam ettiğini bildiren Çarıkçı "Derse giren öğretim üyesinden çok kantinlerle ilgili sorunlar yaşadık. Kantinciler bizim dışımızdaki nedenlerle iflas etti. Otobüslerle ilgili şikayet var" ifadelerini kullandı.