Belgesel

Beyin Gücünüzü Artıracak 10 Gıda

Abone Ol

Somon, sardalye ve uskumru gibi yağlı balıklar, beyin fonksiyonunun artırılması ve bilişsel güç ve uyanıklık iyileştirilmesi için gerekli olan omega 3 yağ asitleri açısından zenginlerdir.

Yaban mersini antioksidanlar açısından zengindir. Sağlıklı beyin hücreleri arasındaki bağlantıları kurmakta yardımcı oldukları düşünülmektedir. Yaban mersini sağlıklı gıdalardan biri olarak kabul edilir kardiyovasküler sistemin yanı sıra, beyin gücünü arttırmaya yardımcı olan lif açısından zengindir.

Doğru duydunuz, çikolata sizin için yararlıdır. Bitter çikolata (en az %70 kakao) beyin gücünü arttıran bileşenlere sahiptir. Antioksidan açısından zengindir. İçinde sizi uyanık tutacak kadar kafein vardır. Ayrıca serotoninin hızla artmasına sebep olduğu için, sizi mutlu eder.

Hint ve Taylan mutfağının bu ateşli baharatı, iltihap azaltıcı gücüyle bilinir. Ayrıca köri, amiloid plaklar olarak bilinen bazı beyne zarar veren maddeleri ortadan kaldırabilme özelliğine sahiptir.

Brokoli ve diğer yeşil sebzeler, lahana, lahana ve brüksel lahanası gibi C vitamini gibi antioksidanlar, karotenoidler olarak adlandırılan bitki bileşiklerine sahiplerdir. Bunun yanı sıra beyini korur ve gücünü artırırlar.

Kabak çekirdeği gibi tohumlar, çinko ve magnezyum gibi parlak zihin-artıran mineraller açısından oldukça zengindirler.

Tam tahıllı gıdalar açısından zengin beslenmek, bilişsel işlevi arttırır. Bir çalışmada folik asit, vitamin B12 ve B6 vitamini (öğütülmemiş tahıllarda bulunan) alımının, kadınlar üzerinde hatırlamayı ve hafızayı güçlendirdiği ispatlanmıştır.

Avokado, beyin açısından çok önemli olan E vitamini bakımından oldukça zengindir ve beynin işlevselliğini fazlalaştırmakta etkilidir.

Taze demlenmiş bir bardak çay, beyin gücünün artırılması için büyük bir antioksidan kaynağıdır. Ancak tabii, çay kafein içerir, bu nedenle günde en fazla iki üç bardak içmelisiniz.

Vücudumuzdaki her hücre gibi, beynin de gelişiminde su önemli bir kaynaktır. Su tüketen biri ile yeterli su tüketmeyen başka birinin beyin gücü testini, su içen kişi kazanır.