Belgesel

Film Afişleri

Abone Ol

Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu ise Sadık Şendil ve Ahmet Üstel'e ait. Nezaket Hanim ve kocasi,hep erkek cocuk olacak umuduyla 4 cocuk yaparlar. Ama hepsi de kiz olur. Ismet, Fikret, Nedret ve Hikmet kardesler genc kizlik dönemlerindedir ve evlilik hayalleri kurmaktadirlar. Ismet'le, Nedret, erkek arkadaslarini babalarina zengin biriymis gibi tanitir. Ancak, onlarin maddi durumlari pek de parlak degildir. Kızlarının mürüvvetini görmek isteyen Nezaket Hanım, evi ipotekleyerek kızlarının düğünü için borç alır. Bu arada Fikret'le, Vecihi arasında da büyük bir aşk yaşanmaktadır. Aile, parayı ödeyebilmek için sabun üretmeye çalışırlar. Ancak işler istedikleri gibi gitmez.

Yönetmenliğini Orhan Aksoy'un üstlendiği filmin başrol oyuncusu ise Kemal Sunal! Fakir ve evli bir adamın ev bulmak için verdiği mücadelenin güldürüsü.

Yönetmen: Orhan Aksoy Senaryo Yazarı : Safa Önal Oyuncular: Türkan Şoray ve Kadir İnanırBarazoğlu İhsan Bey'in karısı Dila Hanım bir arazi anlaşmazlığı yüzünden kocasını vuran Karadağlı Rıza'yı öldürmeye yemin eder. Bir rastlantı sonucu, hiç tanımadığı Rıza ile karşılaşır.

Yönetmen : Orhan Aksoy Senaryo Yazarı : Sadık Şendil Oyuncular: Tarık Akan, Gülşen BubikoğluAilesi tasrada olan üç kardes, Istanbul'da üniversite okumaktadirlar. Daha dogrusu okuyamamaktadirlar. Çünkü, birisi çapkinlik pesinde, birisi kumar pesinde, birisi de siyaset pesinde kosmaktan okula vakit ayiramamaktadirlar.

Yönetmen : Orhan Aksoy Senaryo Yazarı : Safa Önal Oyuncular: Gülşen Bubikoğlu, Tarık AkanAslında doğuştan beşik-kertmesi nişanlı olan, ama birbirlerini hiç tanımayan iki gencin öyküsü. Nazlı (Gülşen Bubikoğlu) zengin işadamı Mümtaz’ın (Hulusi Kentmen) kızıdır.

Yönetmen : Ümit Efekan Senaryo Yazarı : Erdoğan Tünaş Oyuncular: Emrah, Melike Zobu, Cemal Gencer

Yönetmen : Memduh Ün Senaryo Yazarı : Fatma Girik Oyuncular: Kemal Sunal, Nilgün SaraylıKemal geçinmek için binbir türlü iş yapan, futbol meraklısı bir gençtir. Ekmeğini taştan çıkaran delikanlı, bir gün bir kenara bırakılmış, kundakta bir bebek bulur. Ona acır ve yanına alır; bakar büyütür.

Yönetmen : Natuk Baytan Senaryo Yazarı : Suavi Sualp Oyuncular: Kemal Sunal, Kazım Kartal, Suna Selen, Mümtaz Ener

Yönetmen : Ertem Eğilmez Senaryo Yazarı : Sadık Şendil Oyuncular: Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit AkçatepeDefine bulma hayaliyle İstanbul'a göç eden köylülerin büyük kentteki öyküsü.

Yönetmen : Melih Gülgen Senaryo Yazarı : Safa Önal Oyuncular: Kadir İnanır, Esin Moralıoğlu, Hayati Hamzoğlu, Yaman OkayRamazan bir çatışmada Abidin Ağa’nın oğlunu vurup dört yıl hapiste yatar, çıktığında sözlüsü Zeynep’le buluşur, kasabaya dönerler. Abidin Ağa’nın diğer oğlu intikam peşindedir ve onu rahat bırakmaz.

Yönetmen : Sinan Çetin Senaryo Yazarı : Yavuz Turgul Oyuncular: İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Guruda, Pempe Mutlu Bir minibüste muavinlik yapan Abbas, dürüst bir gençtir. Patronu Şakir ise çıkarcı biridir. Şakir'in evleneceğim diye oyaladığı kız, Abbas'a ilgi duyar. Ancak Şakir, sevgilisinin muavinle böyle bir ilişkiye girmesini hazmedemez.

Yönetmen : Atıf Yılmaz Senaryo Yazarı : İhsan Yüce Oyuncular: Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit, Şener ŞenFeyzo askerden döndükten sonra Gülo’ya talip olur. Köyde Gülo’ya başka talipler olduğu için babası başlık parasını artırmaya koyar. Ve on bin peşin, on bin senet karşılığı Gülo, Feyzo’nun üstünde kalır. Feyzo borcunu ödemek için kente gidip çalışmaya başlar.

Yönetmen : Nesli Çölgeçen Senaryo Yazarı : Nesli Çölgeçen, İrfan Eroğlu,Hakan Aytekin Oyuncular: Şener Şen, Ali Uyandıran, Üstün Gazetede Cumhurbaşkanı’nın trenle yurt gezisine çıkacağını ve kasabalarına da uğrayacağını okuyan Selamsız belediye başkanı Latif Şahin (Şener Şen), belediye meclisini toplayarak, bir tören düzenlemeleri gerektiğini anlatır. Tören için en önemli eksikliğin bir bando olduğunu söyler ve bu bandonun kurulması için harekete geçilir.

Yönetmen : Yılmaz Güney, Şerif Gören Senaryo Yazarı : Yılmaz Güney Oyuncular: Tarık Akan, Şerif Sezer, Halit Ergün, Necmettin Çobanoğluİmralı Açık Cezaevi'nden bayram izni- ne çıkan beş mahkumun öyküsü içiçe gelişir. Seyit Ali (Tarık Akan), şeytana uyup kendisini aldatarak namusuna leke düşüren karısı Zine' (Şerif Sezer) cezasını vermek için köyüne gider. Filmin en ilginç ve sarsıcı bölümünü oluşturan öykü.