Belgesel

Ramazan'da Tok Tutan Besinler

Abone Ol

Muhteşem bir protein deposu olan yumurta sahurda bir adet olmak üzere tüketilebilir. Haşlanmış olarak tüketildiğinde daha az kalori sağlayacak olan yumurta tok durmanızı da sağlayacaktır. Eğer yumurtadan hoşlanmıyorsanız bir kase yoğurt da tüketebilirsiniz.

Fındık ve fıstık çeşitleri arasında en çok tercih edilenler arasında olan badem doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri hem iştahınızı kapatır hem de ihtiyacınız olan mineralleri almanızı sağlar.

Özellikle sahurda kabuklarıyla tüketilen elma tok durmanıza yardımcı olacaktır. İçerdiği asit sayesinde dişlerinizi de temizleyecektir. İftardan sonra ya da sahurda mutlaka bir elma yemeyi unutmayın.

Ceviz gibi yağ oranı yüksek besinler gıdaların mideden geçiş hızını yavaşlattığı için tokluğun uzamasına neden olur.

Tahıllı gıdalar bağırsak hareketlerini ve midenin işleyişini düzenler. İçerisinde bulunan lif ise sindirimin daha yavaş olmasını sağlar. Bu sayede ani tokluk hissi yerine daha uzun süreli tokluk yaşarsınız. Sahurda kepekli ekmek tüketimine özen gösterin.

Potasyum kaynağı olan muz da tok kalmanıza yardımcıdır. Sahurda bir kase yoğurdun içerisine dilimleyeceğiniz 1 adet muz, hem gerekli vitaminleri almanızı hem de tok durmanızı sağlayacaktır.

Bulgur ve mercimek Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiler çerçevesinde Ramazan'da önerilen besinler arasındadır. Sahurda mutlaka biri yenmelidir. Zira özellikle bulgur midede şişerek tokluk hissini arttırmaktadır.