Isparta

Fransa Meclisi'nde Kabul Edilen ''ermeni Teklifi''

Abone Ol

Isparta Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesini kınadıklarını bildirdi.
Demiralay, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi boyunca Türkiye topraklarında barış ve kardeşlik duygularıyla farklı milletlerin birlik ve beraberlik içerisinde özgürce yaşadıkları belirtti.
Bu durumun açıkca ortada olmasına rağmen, Fransa Meclisi'nde kabul edilen ''Ermeni teklifi'' ile tarihin tek taraflı yorumlanarak karalandığını ifade eden Demiralay, açıklamasında, ''Bu haksız ithama karşı savunma hakkımızı elimizden almayı amaçlayan Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz'' dedi.
Demiralay, hiçbir gerçeğe dayanmayan sözde ''soykırım'' adı altında kendi çıkarları ve gelecek kaygıları nedeniyle böyle bir karar alan Fransa Parlamentosu'nun, ilk önce kendi tarihlerini sorgulaması gerektiğini belirterek, asıl soykırım ve zulmün, 1945'li yıllarda Fransa tarafından Cezayir'de sergilendiğini kaydetti.
Türk-Fransız dostluğunun yüzyıllar süren gayretlerin sonucu olduğunun belirtildiği açıkmada, ''Türk-Fransız ilişkilerine peşin hükümlü bir yaklaşımla ve özensiz adımlarla darbe vurulmasını tarihi bir hata olarak değerlendiriyoruz'' denildi.