Isparta

Gazetecilerden, Vali Oğuz'a ziyaret

Abone Ol

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen olağan genel kurul ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Karahan, ilk resmi ziyaretini Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ile beraber Vali Oğuz’u ziyaret ederek gerçekleştirdi.

Tek çatı altında birleşmeyi sağlayan gazeteciler, ziyaretlere başladı. Isparta basınında Şevket Karahan’ın liderliğinde ilkleri başaran basın mensupları, her kesimden de destek görmeye başladı.

Dün saat 13.30’da Vali Oğuz’u makamında ziyaret eden basın mensupları, bir takım dilek ve sorunlarını da aktarma fırsatı buldu.

SİZİN SAYENİZDE RAHAT HABER AKIŞI SAĞLANIYOR

Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, Vali Oğuz’a neden aday olduğunu açıkladı ve konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Biz birleşme rolü oynamak için yönetimimle birlikte aday olduk.  Sayın Valim, biz sizin sayenizde ve sizin döneminizde rahat haber yazıyoruz. Haber alma özgürlüğümüz arttı. Şimdiye kadar hiçbir sıkıntı ve sorun yaşamadık. Sizlere basın mensuplarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEVKET BEY BİRLEŞTİRİCİ ROL OYNADI

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa’da, şu açıklamada bulundu: “Biz Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Şevket Karahan’ın, girişimleri ile birleşme karar aldık. Yıllardır böyle bir başkan ve ortam arzu ediyorduk. Biz daha önceki cemiyet yönetimleri ile bazı sorunlar yaşadık. Nedeni ise, gazeteci olmayan kişilerin bu cemiyete üye olmasıydı. Bizde tepki göstermek için Aktif Gazeteciler Derneği’ni kurduk. Şevket beyin Cemiyet Başkanlığına seçilmesiyle dernekleri birleştirme kararı aldık. İki dernek tek çatı altında olacağız. Bütün kararları ortak alacağız” diye konuştu.

DESTEK OLACAĞIM

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Oğuz ise: “Sizleri birlik ve beraberlik içerisinde görmek hepimizi mutlu eder. Asla ve asla ikilik olmasın tekli olsun. Bununla ilgili şiirler dahi var. Birliktelik her zaman çok güzeldir. Bizlerin ortak paydası Isparta, ben Isparta basınını çok olgun görüyorum. Şimdiye kadar 5 vilayette Valilik yaptım, böyle olgun ve şehrin menfaatleri doğrultusunda çalışan basın topluluğu görmedim. Birlik ve beraberlik olsun, ama düzenlik ve özgür olsun. Düşünce ve fikir özgürlüğü serbest olsun. Gazeteciler Hürriyetimizin teminatı, bizlerin sözcüsüdür. Ispartalı gazeteciler, doğru ve hakkın yanında duruyorlar” dedi. Vali Oğuz, konuşmasının ardından basın mensuplarına destek olacağının da sözünü verdi.