Tarih Haberleri

tarih haberleri ve güncel tarih gelişmeleri, tarih ile ilgili tüm video, tarih fotoğrafları ve tarih haberleri Haber32 - Isparta haberleri, ISPARTA HABER sitemizde


Isparta

Tarihçi Bekir Manav, devlet arşivlerini kaynak göstererek, Yalvaç İlçesine bağlı köylerin eski isimlerini açıkladı.

Isparta

Tarihçi Bekir Manav, Isparta ve ilçelerinin eski adlarını açıkladı. Manav bugünkü ilçe sınırına en yakın antik yerleşkelerin isimleri olduğunu belirtti.

Isparta

Tarihçi Bekir Manav, Isparta'da bulunan Sofular Köyü'nü ilginç tarihini belgeleriyle paylaştı.

Isparta

Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta'ya gelişinde neler yaşandı? Hangi kareler çekildi? işte Haber32 farkıyla o gün..

Isparta

Eğlenceli konu anlatımı ile bilinen Tarihçi Mehmet Celal Özyıldız, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Isparta

Tarihçi Bekir Manav, Isparta Merkez ilçesinde bulunan Yılankırkan Çeşmesi'nin ayakta duran en eski Türk-İslam yapısı olduğunu belirtti.

Isparta

Isparta'da Araştırmacı Bayram Aygün, kentin tarihi ile ilgili aydınlatıcı bir yazı kaleme aldı. Bu yazıda Isparta'da geçmiş dönemde yaşanan olaylar...

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Isparta

Isparta Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, görev süresi boyunca Isparta'nın tarihi dokularına...

Isparta

Isparta'yı araştıran tarihçi yazar Bekir Manav, kente ilk defa gelen Türkleri ve hangi boyların olduğunu ilçe ilçe listeyerek paylaştı.

Isparta

Ispartalı tarihçi ve yazar Bekir Manav, Isparta’nın bu yıldan 815 yıl önce kesin olarak Türkleştiğini yazdı ve sitemini dile getirdi.

Isparta

Tarihçi- yazar Mesut Çelik, Isparta'nın ilk resmi kurum binalarını tespit ederek, bu binaların o dönemde çekilmiş fotoğraflarına erişti.