AK Parti iktidarında önce 1998-1999, 2000 ve 2001’li yılların Isparta için en önemli konusuydu şehir merkezindeki SSK Hastanesi’nin yetersizliği. Dönemin Türk-İş yönetimi ve sendika başkanlarının baskısı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapmak zorunda kaldığı Mensucat Fabrikası yanındaki hastane şimdi yıkılıyor. SSK ve Devlet Hastanelerinin birleşmesinden önce SSK Hastanesi ek binası olarak kullanılan, birleşmeden sonra da Gülkent Devlet Hastanesi ek binası olarak kullanılan ancak hiçbir zaman faydalı bir şekilde çalıştırılamayan O hastane binasının yerinde yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Uzun süredir atıl bir şekilde duran boş hastane binası ve arsası Sağlık Bakanlığı’nca toplu konut yapılması için TOKİ’ye devredildi. TOKİ, hastane arsasında 1500 konut inşa edecek.
 
TOKİ Başkanlığı, Isparta’daki hastane binasının yıkımı için Isparta Belediyesi ile yıkım protokolü imzalayacak. Bu protokol öncesi Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, meclisten yetki istedi. Eski SSK Hastanesi’nin yıkımı için gereken yetki Cuma günkü meclis toplantısında Başkanlık makamına verilecek. Belediye Başkanı Başdeğirmen, TOKİ ile Isparta Belediyesi arsında imzalanacak protokol kapsamında yıkımın geliri iki kurum arasında bölüşülecek. Belediye, hastanenin yıkımı için ihaleye çıkacak. Yıkımdan sonra arsa TOKİ tarafından değerlendirilecek.
 
Öte yandan hastanenin bulunduğu alanda TOKİ tarafından 1500 konut planlaması yapıldı. O bölgede Süleyman Demirel Botanik Parkı arkasında da 1002 konutluk sosyal konut inşa edilecek. Yapım ihalesi 10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. O bölgede toplamda 2500 konut inşa edilecek.