"Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında birlik ve beraberlik ruhunun, bayrak, vatan ve millet sevgisinin öğrencilere aktarılması amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yürütülen projede, 20 ilden gelen 100’ün üzerinde öğrenci, Süleyman Demirel Üniversitesinde, “Mehmet Akif Okumaları Projesi” çerçevesinde “Akif’i Anmak, Asım'ı Yaşamak Sempozyumu”nda bir araya geldi.
Sempozyumun ardından öğrenciler Isparta Belediyesinin Gökçay Kavşağında inşa ettiği Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesini gezdi. Öğrenciler binlerce halı, kilim ve diğer tarihi objeler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Müzedeki halı, kilim ve diğer tarihi objeleri inceleyen öğrenciler, böyle bir müzenin olmasının Türkiye ve Isparta açısından çok büyük bir şans olduğuna değindiler. Halıları gördüklerinde, onlara dokunduklarında o eserlerin hangi duygularla işlendiğini hissedebildiklerini söyleyen öğrenciler, “Müze tarihi izleri barındırıyor. Herkese tavsiye ederiz, mutlaka gelinip, görülmesi gereken bir yer. İlk defa böyle kapsamlı bir müzeyi gezdim. Kendi şehrimizde böyle bir müze görmemiştik. Isparta’yı temsil ediyor, şehrin bütün güzelliklerini burada simgeliyor. Isparta’nın her yerine baktığımızda gül görüyoruz. Isparta çok güzel bir şehir. Isparta’nın halılarının, kilimlerinin ve diğer eski eşyalarının sergilendiği bir müzenin olması çok güzel. Tarihin bu şekilde korunması, halılarına bu denli değer verilmesi çok iyi. Tarihi eserlerimiz bizim için, milletimiz için önemli bir yere sahip. Her esere ayrı ayrı emek verilerek hazırlanmış. Halıları derleyip, toplamak bu kadar güzel kültürleri bir araya toplamak, insanlarına sunmak cidden çok büyük bir emek. Emeklerine sağlık. Böyle şaheserleri bir araya toplayan insanlar adlarıyla, kişilikleriyle anılsın inşallah. Bu tarihi eserlere sahip çıkanlardan ve bu müzeyi kazandıranların ellerine sağlık. Tüm belediyelerin illerine böyle tarihi eserlerini sergileyebilecekleri bir müze yapılmasını tavsiye etmeliyiz. Buranın belediyesi gerçekten çok güzel düşünmüş, bizde böyle bir müzenin kendi ilimizde de yapılmasını isteriz. Isparta belediyesinin yapmış olduğu şeyleri görünce çok beğendik. Çok güzel bir belediyeleri var” görüşlerinde bulundular.