» Isparta- Antalya ve Burdur’da Enerji Abone Toplamı: - 1 Milyon 700 Bin

» Yıllık Kişi Başına Düşen Enerji Tüketimi:

» Isparta: - 2606 KWh
» Antalya: - 3444 KWh 
» Burdur - 2337 KWh
» Ortalama: - 2645 KWh

» Kayıp- Kaçak Oranı: - Yüzde 11

» Kullanılan Enerji: - 5 Milyar KWh

» Özelleştirme Değeri: - 546 Milyon Dolar

» Özelleştirme Tarihi: - 28 Mayıs 2013

» Faaliyet Yılı: - 49

» Konsorsiyum: 

- Cengiz İnşaat
- Limak Holding
- Kolin İnşaat

Kayıp/ Kaçak Oranı: Yüzde 11: Isparta, Antalya ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi’nde kayıp/ kaçak oranı yüzde 11 olarak hesaplandı. 5 Milyar KWh elektrik kullanılıyor. Abone sayısı 1 Milyon 700 Bin.

Isparta, Antalya ve Burdur’un enerji dağıtımını 28 Mayıs 2013’te alan Cengiz Limak Kolin A.Ş.’nin (CLK) yatırımları netleşti. Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, 11 farklı kentte 2.8 Milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi. Özdemir, 5 yıl içerisinde total 4 Milyar TL yatırım yapacaklarını kaydetti.

Arıza ve kesintilerin minimum seviyeye çekilmesiyle kayıp-kaçak oranının azaltılmasının ana hedefleri olduğunu vurgulayan Özdemir, "Cengiz, Limak ve Kolin şirketleri olarak elektrik dağıtım sektöründeki yolculuğumuz 2010 yılında özelleştirme ihalelerinde Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtımın (ÇEDAŞ) devralınmasıyla başladı. Ardından Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) ve Boğaziçi Elektrik Dağıtımı (BEDAŞ) bünyemize kattık. Ortaklığımız 4 bölge için toplamda 3,7 milyar dolarlık bir ödeme yaptı. Bugün itibariyle Türkiye'nin 11 değişik ilinde 10 milyon aboneye, yılda 46 milyar kilovatsaatlik elektrik dağıtımı yapıyoruz." diye konuştu.

Özdemir, 2011-2015 arasındaki dönemde CLK Enerji olarak 2,8 milyar liralık yatırıma imza attıklarını belirterek, "Bu yılı da 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedefimiz 4,1 milyar lira." ifadesini kullandı.

CLK Enerji'nin 10 milyon üzerinde aboneye hizmet veren çağrı merkezlerinde Türkçe dışında bölgelerin ihtiyaçlarına göre İngilizce, Almanca ve Arapça gibi farklı dil seçenekleri bulunacak.

CLK Enerji'nin bünyesinde, BEDAŞ, UEDAŞ, ÇEDAŞ, AEDAŞ olmak üzere 4 elektrik dağıtım şirketi bulunuyor. Bu şirketler İstanbul Avrupa Yakası, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Antalya, Burdur, Isparta, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 10 binin üzerinde çalışanıyla 10 milyon aboneye hizmet veriyor.