Isparta Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü binalarının inşaat sürecinin tamamlanarak faaliyete geçmesi ile birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunu azalmak amacıyla imar planında görünen alternatif 281.caddeyi faaliyete sunmak amacıyla çalışmalarına başladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu kapsamda Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinden geçerek yeni bölge hastanesine de hizmet verecek olan 281 Caddedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında toplam 1200 metreden oluşan yol 30 metre genişliğine sahip olacak. Yolun açılmasıyla birlikte trafikte ciddi anlamda rahatlama sağlanırken, bu yolu Eğirdir istikametinden gelen araçlarda kullanabilecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğünün hizmete girdiğini, yakın bir tarihte de bölge hastanesinin hizmete gireceğini hatırlattı. Normal şartlarda mevcut yolun devlet tarafından yapılması gerektiğini ancak Isparta’yı ayırt etmediklerini belediye olarak bu yolun yapımını üstlendiklerini belirten Başkan Günaydın, Eğirdir istikametinden gelecek olan araçların da bu yolu kullanabileceğini dile getirdi. Günaydın, “Sağlık kurumlarımıza da bu yolla ulaşılabilecek. Bu yolun tamamlanmasıyla trafikte ciddi bir rahatlama ortaya çıkacak. Yolumuz toplamda 1200 metreden oluşuyor. Yolumuzun genişliği ise 30 metre olacak. Bu yolu kendi imkânlarımızla, halkımızın isteğiyle ve Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafımızın talepleri doğrultusunda açıyoruz. Bu yolumuzu kısa zamanda tamamlayıp halkımıza ulaşımda rahatlık ve güzellik sunacağız. Bu yolun açılması trafiği rahatlatmak, kazaları önlemek demektir. Toplum, insanlar hizmet için varız. Bu hizmetlerin Isparta’mıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu. 

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, 281 caddenin kanayan bir yara olduğunu belirtirken, bu yolun açılmasının büyük rahatlık sağlayacağını belirtti. Yolun açılmasıyla birlikte hastaneye ulaşımda yaşanan mağduriyetinde ortadan kalkacağına değinen Mehmet Boyacı, “Bu yolumuzun açılmasıyla ayrıca hastanenin yanı sıra yeni yapılacak olan otogara da rahat bir ulaşım imkanı sağlayacak. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Belediyemiz üzerine düşeni yaptı. Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’te DDY’ye ve DSİ’ye talimat verdi. Şimdi bu kurumlardan talimat bekliyoruz” derken, yolun devamı niteliğinde olan caddenin genişletilebilmesi amacıyla da DSİ’nin yol terki yapması gerektiğinden bahsetti. Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bulunduğu alandan direkt Eğirdir yoluna bir bağlantı yapıldığını bu yolun bir bölümünün de DSİ’ye ait olduğunu kaydeden Boyacı, “Bu konuda da valimize dilekçe yazdık. Burada da DSİ yol terki yaparsa ağaçları kesmeden yolumuzun diğer bölümünü genişletiriz ve otoban gibi olur.
Bu konuda da sayın vekilimizden ve valimizden yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Ramazan Yılmaz da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. Yılmaz, “Başkanımız tüm imkânları sağladı. Bu yol hem esnaf için hem Ispartalılar için çok önemli. Vatandaşlarımız hastane ulaşımı için sanayi içerisini kullanıyordu. Artık yeni yapılan bu yolu kullanacak. DSİ’nin de yer vermesi gerekiyor. Bu konuda da prosedürlerin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Isparta Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafı başta olmak üzere bu yolun çok önemli olduğuna vurgu yapan Hasan Öncel de, “Bu yolun açılmasıyla birlikte kazalarda önlenmiş olacak. Yine bu yolu kullanacak olanların da sanayi esnafımıza ekonomik katkısı olacak” diye konuştu.