Ekonomi Bakanlığı’nca 1-31 Ağustos 2016 arasında Teşvik Belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımladı. Buna göre yenilebilir enerji alanında teşvik belgeleri ile toplamda 50 Milyon TL’lik yatırım Isparta’ya yapılacak. Bir yatırım da plastik kasa üretimi üzerine olacak.

Yenilebilir enerjide güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan Isparta’da bu alandaki yatırımlar her geçen ay artıyor. Ekonomi Bakanlığı da bu konuda yatırımcılara teşvik veriyor.  Ağustos ayı teşvik belgelerine göre itibariyle 2 firmanın toplam 17 güneş enerjisi projesi teşvik belgesi almaya hak kazandı. 2 firmanın Isparta’ya güneş enerjisi alanında yapacağı yatırım toplamı ise 50 Milyon TL. Bu projeler kapsamında 15,21 MW üretim sağlanacak ve 62 kişi istihdam edilecek.

Ekonomi Bakanlığı’nın Nisan ayı teşvik belgeleri listesi Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Listeye göre Isparta’ya enerji yatırımlarında adeta yine piyango vurdu. Isparta’ya yapılacak yatırımlar kapsamında Ağustos ayı için ilimize 6 kalemde toplam 18 proje için teşvik belgesi çıktı. Yatırımlardan birisi Gelendost’ta plastik kasa üretimi konusunda teşvik belgesi alırken diğerleri ise ilimizin potansiyelinin yüksek olduğu güneş enerjisi alanında oldu. Güneş enerjisinden elektrik üretimi için Isparta’ya 17 proje için teşvik belgesi verildi. bu projelerin toplam yatırım bedelleri ise 50 Milyon TL.

PLASTİK KASA ÜRECEK

Yaş meyve ve sebze alanında hızla ilerleyen Isparta bu konuda paketleme, depolama alanında d a ön plana çıkıyor. Bu konudaki yatırımlar da her geçen ay artıyor. Bu kapsamda Ağustos ayı teşvik belgelerinde plastik kasa üretimine destek çıktı. DE-NA 32 İthalat İhracat İmalat Ticaret LTD ŞTİ’nin Gelendost’ta yapacağı 1 Milyon 235 Bin TL maliyetli 117 bin 120 Kilogramlık plastik kasa üretimi için teşvik belgesi verildi. proje kapsamında 3 kişi de istihdam edilecek.

GÜNEŞ ENERJİSİ ALANINDA DEV YATIRIMLAR

Öte yandan Isparta’nın önemli potansiyele sahip olduğu güneş enerjisi konusunda yatırımlar giderek artıyor. Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı, Ağustos ayında 2 firmanın toplam 17 projesine teşvik belgesi verdi. Projeler kapsamnda 62 kişi istihdam edilecek. Projelerin yatırım bedelleri ise toplam 50 Milyon TL. bu kapsamda ERKAM İnşaat Enerji Tic. ve San. AŞ. Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi için farklı güçlerde 8 adet proje hazırladı. Firma 21 Milyon 030 TL bedelli yatırımlarda 6,21 MW’lık üretim sağlayacak. Projeler kapsamında 30 kişiye iş imkanı verilecek. Yine ERKAM İnşaat Enerji Tic. ve San. AŞ’nin 6 adet 1 MW’lık üretim projesi de teşvik belgesi almaya hak kazandı. 17 Milyon 213 Bin TL’lik yatırım bedelli projeler kapsamında 6 MW’lik üretim yapılacak ve 30 kişi istihdam edilecek.

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretme konusunda diğer bir yatırımı da GÜLKENT Enerji Mad. Tur. İnş. Oto San ve Tic. LTD ve ŞTİ yapacak. Firmanın 3 projesi teşvik belgesi almaya hak kazandı. Firmanın 1 MW’lık üretim için 3 Milyon 800 Bin TL, yine 1 MW’lık üretim için 4 Milyon 100 Bin TL ve 1 MW’lık üretim için 3 Milyon 800 Bin TL’lik yatırımlarına teşvik verilecek. Projeler kapsamında 2 kişi istihdam edilecek.